Vapari-V12:n laulua vain taivas kattona – Gordon Murrayn hyperautosta esitellään avomallinen Spider

Suunnittelijalegenda Gordon Murrayn T.33-niminen hyperauto on kuin raikas tuulahdus vanhoilta hyviltä ajoilta muiden nykyautojen joukossa. McLaren F1:n henkisenä perillisenä toimivasta V12-koneisesta luomuksesta esitellään nyt myös avoversio.

Viime vuonna lanseerattu coupé on ollut sen verran menestyksekäs, että ostajia riittää myös targa-tyyppisellä kattoratkaisulla varustetulle Spiderille. T.33:n avomalli tuodaan koko komeudessaan julkisuuteen lähipäivinä, mutta Gordon Murray Automotive julkaisi uutuudestaan jo ensimmäisen piirretyn tiiserikuvan. Sen perusteella autossa on kova kattopala, joka liukuu piiloon ohjaamon taakse.

Kuva: Gordon Murray Automotive

Katon lisäksi uusiksi on laitettu myös B-pilarin tienoo, jonka korinvärinen osuus on suurempi kuin coupéssa. Lisäksi umpimallin kuplamaisen takalasin paikalla näyttäisi olevan jonkinlainen pitkittäinen siiveke aerodynamiikkaa kohentamassa. Spider ei ole mikään jälkeenpäin ideoitu lisä mallistoon, vaan Gordon Murray luonnosteli avomallin jo ennen umpiversiota, jotta mittasuhteet olisivat kohdallaan. Muotojen sijasta Spiderissakin pääroolia näyttelee kuitenkin moottori.

Cosworthin kehittämän vapaasti hengittävän V12:n laulusta pääsee nauttimaan vieläkin intensiivisemmin vain taivas kattona. 3,9-litrainen mylly tuottaa 617 hevosvoiman huipputehon, mutta vieläkin vaikuttavampaa on vasta 11 100 kierroksen kohdalla sijaitseva punaviiva. Lisäksi V12 on varsin kevyt vain 178 kilon massansa myötä. Koko T.33 Spider edustaa nykyautoksi höyhensarjaa, koska auton paino on Spiderinakin 1108 kiloa, eli ainoastaan 18 kiloa coupéa enemmän.

Kuva: Gordon Murray Automotive

Uusi Spider ei kuitenkaan etene tuotantoon aivan heti. Gordon Murray Automotive valmistaa nimittäin ensin 100 coupén sarjan, jonka tuotanto alkaa vasta ensi vuonna. Coupésta perittiin reilun 1,6 miljoonan euron hinta ennen veroja, joten avomalli lienee vielä jonkin verran arvokkaampi.

Kuva: Gordon Murray Automotive
Kuva: Gordon Murray Automotive
Kuva: Gordon Murray Automotive
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat