Vanhasta Mantasta inspiraationsa saanut maski jatkaa elämäänsä – nyt Opel Crossland saa uuden Vizor-naamailmeen

Opel on parhaillaan uusimassa mallistonsa naamailmettä Vizor-nimisellä maskilla, joka on saanut vaikutteita kypärän visiiristä ja 1970-luvun alun Mantasta. Nyt siitä pääsee osalliseksi pienen tila-auton ja crossoverin välimuoto Crossland.

Samalla auton mallinimen lopusta putoaa X-kirjain pois seuraavan sukupolven Mokkan tavoin. Mokka laitettiin hiljattain täysin uusiksi, joten Vizor-maski on saatu integroitua hyvin auton linjoihin. Crosslandin kohdalla operaatio on kuitenkin vähemmän onnistunut. Etuvalot on ilmeisesti säästösyistä pidetty ennallaan, joten uusi sileä maski ei muodosta niiden kanssa aivan yhtenäistä kokonaisuutta kuten Mokkassa.

Hieman tötterömäisestä Crosslandista on kuitenkin yritetty näillä keinoin saada entistä leveämmän näköinen, mikä johtuu osittain myös aiempaa isommalla ilmanottoaukolla varustetusta etupuskurista. Lisäksi etupuskurin ulkoreunoista löytyy sumuvalojen syvennykset, joita koristaa kromilista paremmin varustelluissa versioissa.

Takavalot ovat puolestaan entistä tummemmat, ja ne on yhdistetty toisiinsa kiiltävän mustalla pinnalla. Tämänkin muotoilukikan pitäisi tehdä Crosslandista aiempaa leveämmän oloinen. Peränäkymää on lisäksi tuoreutettu takapuskurin uudelleen muotoillulla pohjapanssarikoristeella. Kylkilinjasta erottuu puolestaan parempien varustetasojen kromilista ovien alareunassa, ja lisäksi tarjolla on tuoreita 16- tai 17-tuumaisia vanteita.

Suosittelemme

Varustetasojen joukkoon liittyy GS Line+, joka tuo mukanaan mm. mustat 17-tuumaiset vanteet, mustan katon, AGR-ergonomiasertifioidut etupenkit, leditakavalot ja kattokaiteet. Sisällä muutoksia ei juuri ole, kun taas jousitusta ja ohjausta on hienosäädetty entistä tarkemmaksi mukavuutta unohtamatta.

Moottorivalikoimaan ei ole koskettu, eli Crosslandia saa jatkossakin kolmipyttyisellä 1,2-litraisella bensavaparilla sekä 1,2-litraisen turbon kahdella eri tehoversiolla. Dieseltarjonta koostuu puolestaan 1,5-litraisen myllyn kahdesta tehovaihtoehdosta. Suomeen tulevat versiot jäävät vielä nähtäväksi, mutta uusitun Crosslandin myynnin pitäisi alkaa täälläkin ensi vuoden alkupuolella.

LähdeCarscoops

Lue lisää