Vähän ajetusta Saab 900:sta on tarjottu jo yli 400 000 Ruotsin kruunua

Jokin aika sitten Ruotsissa myytiin ennätyshintainen vähän ajettu Saab 96, josta Suomessakin uutisoitiin näyttävästi. Nyt tarjolla olisi vähän ajettu Saab Aero T16, jonka lopullinen myyntihinta saattaa sekin nousta ennätyskorkeaksi.

Bilweb auctions -sivuilla Ruotsissa on huudettavissa upeakuntoinen vuosimallin 1987 Saab Aero T16. Jutun kirjoitushetkellä autosta on huudettu jo 401 000 Ruotsin kruunua, eli miltei 40 000 euroa, mikä on jo iso raha 80-luvun Saabista. Aikaa kohteen sulkeutumiseen on toistaiseksi vielä kaksi päivää, joten hinta saattaa nousta vielä, kuten niin usein huutokauppojen loppumetreillä on tapana. Alun perin hinta-arvioksi oli esitetty 250 000 kruunua, mikä on jo nyt ylittynyt monin verroin.

35-vuotiaalla Saabilla on takanaan vain alle 30 000 kilometriä, mikä on harvinaista, sillä onhan kyseessä sentään poljettavaksi tehty aikansa haluttu Saabin urheilumalli. Ikään suhteutettuna autolla on siis ajettu vuodessa vain keskimäärin 820 kilometriä! Ilmoituksen tiedoista ja kuvista käy ilmi, että auto on poikkeuksellisen siistissä kunnossa moniin lajitovereihinsa nähden. Autoa on kuulemma säilytetty pääosin tallissa, mikä on helppo uskoa.

Suosittelemme

Saab myydään alkuperäisen omistajan hallusta, mikä sekään ei varsinaisesti ainakaan vähennä auton haluttavuutta. Autolla on enimmäkseen ajettu vain kesäisin, ja autostereoita, sekä kolmea jälkiasenteista mittaria lukuun ottamatta Saabin ohjaamo on tehdaskuosissaan. Takapenkit näyttävät siltä, kuin niillä ei olisi koskaan istuttu, ja autossa pitäisikin myyjän mukaan edelleen olla ”uuden auton tuoksu” tallella. Myös vilkaisu konehuoneeseen kielii, että paitsi kyseessä on vähän ajettu yksilö, myös hyvin huollettu auto. Saabin mukana seuraa luonnollisesti iso kasa dokumentaatiota, mitä on kertynyt vuosien varrelta.

Auton varusteista on listattu ilmoituksessa sähköinen kattoluukku tuulenohjaimella, sähkötoimiset lasinnostimet, sähköpeilit, tummennettava taustapeli ja elektronisesti esiin nouseva radioantenni. Tämän Saabin korkea myyntihinta on hyvä muistutus myös täkäläisille automarkkinoille, että halutumpia ja hyväkuntoisia vanhoja kasari-Saabeja ei kannata enää odottaa löytävänsä täälläkään ”muutamalla satasella” romuttamojen takapihoilta.

LähdeCarscoops

Lue lisää