Vaaterekkiä etsimässä

Kaupallinen yhteistyö: BEdesign

Olen kirjoittanut aiemmin vaatehuoneestani, joka sijaitsee talomme yläkerrassa. Vaatehuoneen viereen olemme sijoittaneet vaimon kanssa hänen uudelleenverhoilemat nojatuolit, sekä pienen pöydän. Aulan toiseen kulmaan olemme puolestaan ajatelleet mm. pientä sisustussohvaa, johon olemme mallailleet vaihtoehtoja mm. Iskusta ja Boknäsista. Sohvan hankintaa on rajoittanut pelko siitä, että poikamme kurkottelisi sen päältä vahingossa yläaulan kaiteen yli.

Nykyinen vaaterekki sijaitsee vasemmassa reunassa.
Nykyinen vaaterekki sijaitsee vasemmassa reunassa.

Tällä hetkellä kulmaan on päätynyt suhteellisen rimpula vaaterekki, jossa roikkuu sekalainen seurakunta vaatteita. Vaaterekissä roikkuu myös kuivumassa olevat kauluspaitani. Koska jarruttelemme sohvan hankintaa varmasti vielä vuodella, olemme katselleet nykyisen vaaterekin tilalle jotain tyylikkäämpää ratkaisua.

Etsiminen ei ole ollut kovin systemaattista, lähinnä sellaista että pidämme silmät avoinna jos visuaalisesti miellyttävä ja riittävän vankkarakenteinen rekki sattuisi tulemaan vastaan.

Tyylikäs vaaterekki

Nyt eteemme on tullut sattuman kaupalla yksi potentiaalinen vaihtoehto. Ketju sai alkunsa Turusta, jossa kävin viime vuoden puolella haastattelemassa nyt jo lopettaneen Donatellon toisen sukupolven edustajaa, Artturi Elovirtaa. Artturi pyörittää ystävänsä kanssa mediaprojektia nimeltä Funktiå, jonka sivuille eksyin FB-kutsun saattelemana. Funktiåsta bongasin jutun BEdesing-nimisestä yrityksestä.

Surffasin BEdesignin sivuille ja sieltä löysin esittelyn Lume-vaaterekistä, joka iski tajuntaamme. Otin välittömästi yhteyttä yrityksen toimitusjohtaja Cilla Eklundiin ja kyselin lisätietoja. Sain vastaukseksi yrityksen toisen perustajan, Bette Eklundin tarinan siitä mistä naulakko sai alkunsa.

Lumen idea lähti siitä että tarpeeeksi simpeleitä ja tukevia mutta samalla elegantteja vaaterekkejä oli mielestäni vaikea löytää markkinoilta ja halusin luoda jotain sellaista joka sopii moneen kotiin sekä käyttötarkoitukseen. Vaaterekin voi koota kahteen eri suuntaan jonka ansiosta rekki sopii tilaan kuin tilaan ja tuo vaattet esiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Lisäksi vaaterekin pystyputkessa on ns. linssitarra (pehmuste) joka ennaltaehkäisee henkareiden kolinaa (jota usein kuulee). Idea ja lähtökohta tuotteidemme takana on ajattomuus, muunneltavuus, esteettisyys sekä laadukkuus. Lume kuvastaa mielestämme hyvin tätä suunnittelufilosofiaa.

Lume-naulakot hiilenmustana. Kuva: BEdesign
Lume-naulakot hiilenmustana. Kuva: BEdesign

Metallisesta naulakosta on saatavissa kaksi eri kokoa, joista suurempi (155 x 100 x 45 cm) on tarpeisiimme sopivampi. Värivaihtoehtoina ovat hiilenmusta ja valkoinen, joista ensimmäinen puhuttelee tällä hetkellä enemmän. Hintakin on kotimaiseksi tuotannoksi suhteellisen siedettävä, eli noin 400 euroa.

Kirjeenvaihdon lopuksi selvisi vielä yksi positiivinen yhteys; Cilla Eklund on mukana nuorkauppakamaritoiminnassa, mikä sopiikin hyvin nuorelle yrittäjälle. 🙂

Lue lisää