Donatello

Turku on pala kauneinta Suomea, näin ovat turkulaiset ystäväni minulle usein sanoneet. Entinen pääkaupunkimme onkin tunnettu paitsi historiastaan ja vireästä ravintolakulttuuristaan, myös keskivertoa paremmasta pukeutumisestaan. Kenties maantieteellinen sijainti Ruotsin sillanpääasemana on tuonut pukeutumisen raikkaita tuulahduksia Turkuun ennen muita, mutta toinen selkeä syy on kaupungista löytyvä monipuolinen tarjonta. Tässä kategoriassa perinteitä ja korkeaa laatua edustaa Donatello.

Donatellon-pukutarjontaa
Donatellon pukutarjontaa.

Osa suomalaista vaatetushistoriaa

Donatello on perheyritys, jonka taustalta löytyy suomalaisen vaatesuunnittelun ja -teollisuuden grand old man, Arto Elovirta. Hänet tunnetaan useiden suomalaisten vaatemerkkien ja mallistojen luojana (Oukei, Kestilä, OneTop, Luhta, Tiklas). Tyylihistoriankirjoihin päätyy sekin tieto, että hänen toimestaan on tuotu ensimmäisen kerran Suomen markkinoille mm. sellaiset tyylimerkit kuten Corneliani, Diesel ja Hugo Boss.

Donatello-kenkatarjontaa
Mokkanahkaiset louferit sopivat tyylitajuiselle miehelle.

Donatello perustettiin Turkuun nykyiselle paikalleen Linnakadulle huhtikuussa 1983. Liikkeen kantavana ajatuksena on tarjota hintalaatusuhteeltaan erinomaisia tuotteita muutamalta valmistajalta. Miesten puolella päämerkkeinä ovat Armani Collezioni ja Corneliani.

Yksilöllisyys ja palvelu

Donatellon ideologian ydin on yksilöllisyys. Tämä näkyy asiakkaalle siten, että samaa tuotetta on myynnissä samassa koossa vain yksi kappale. Liikkeeseen päätyvien tuotteiden valinnan taustalla on ns. kauppiaan nenän lisäksi olemassaolevan asiakaskunnan tuntemus.. Näin pyritään huomioimaan asiakaskunnan tarpeet mahdollisimman tarkasti.

Donatello-Artturi-Elovirta
Artturi Elovirta, Donatellon yrittäjä toisessa sukupolvessa.

Haastatteluun päätynyt Artturi Elovirta, Arton poika, kertoi Donatellon lähtökohtana olevan asiakkaan täydellinen tyytyväisyys. Yhtään vaatetta ei pakoteta ostamaan ja mikäli jokin vaate ei myyjän mielestä istu, se tuodaan esille ostotilanteessa.

Lähtökohta on muutenkin se, että vaate kiertää lähes poikkeuksetta asiakkaan päälle korjausompelijan kautta, jotta istuvuus ja esim. hihat ja lahkeet ovat oikean mittaiset. Näin vältytään pettymyksiltä, joita laatuvaatteeseen oikeutetusti asetetaan.

Suosittelemme

Donatello-Cornelianin-erikoisuus
Donatello panostaa yksilöllisempiin vaatteisiin, kuten toppavuorellisiin takkeihin.

Mitä Donatellosta voi ostaa?

Donatello tarjoaa laatupukeutumiseen tuotteita miehille ja naisille. Miesten tuoteryhmiä ovat:

  • Puvut
  • Kauluspaidat
  • Irtotakit
  • Irtohousut
  • Päällystakit
  • Kengät
  • Solmiot ja taskuliinat
  • Hatut ja kaulahuivit

Henkilökohtaisesti Donatello pääsi yllättämään positiivisesti, eli mielikuvani hieman menneisyyteen takertuneesta ja asiakkaidensa kanssa vanhentuneesta liikkeestä muuttui merkittävästi. Kannattaa poiketa liikkeessä, sillä sieltä saa aina myös tuoretta espressoa. 🙂

Lue lisää