V12 ei olekaan kuollut – uuden Mercedes-Maybach S 680:n nokalla hyrisee kaksitoistasylinterinen täysimoottori

Mercedes-Benz vastasi kolmisenkymmentä vuotta sitten BMW:n heittämään haasteeseen, kun W140-korisen S-luokan keulalle sovitettiin kuusilitrainen V12. Viime vuosina 12-pyttyiset koneet ovat kuolleet vähitellen pois ympäristö- ja päästöpaineiden puristuksessa, mutta Mercedes ei luovu moottorityypistä vieläkään.

V12:ta ei kylläkään tarjota enää uuden S-luokan normaalimallistossa, mutta pykälää ylellisemmän Mercedes-Maybachin S-luokan huippuversiosta sellainen löytyy edelleen. Juuri esitelty S 680 4Matic hyödyntää kuusilitraista tuplaturbo-V12:ta, eli mallimerkintä ei kerro tässäkään autossa enää voimanlähteen iskutilavuutta. Vaikka koneen koko onkin ”vain” kuusi litraa, voimaa löytyy kahden ahtimen ansiosta vähintään riittävästi. Huipputehoksi kerrotaan 612 hevosvoimaa, kun taas maksimivääntö yltää 900 newtonmetriin.

Käsin koottu moottori on yhdistetty yhdeksänvaihteiseen automaattiin ja vakiovarusteena olevaan nelivetoon. Nollasta sataan pyrähdetään vain 4,5 sekunnissa, ja huippunopeus on rajoitettu tuttuun saksalaistyyliin 250 km/h:n lukemaan. Tarkalleen 69 prosenttia voimanlähteen väännöstä ohjataan taka-akselille, ja ketteryyttä kohennetaan vakiovarustelistalta löytyvän nelipyöräohjauksen avulla. Tupla-ahdetulla veekasilla varustettuun Maybach-Ässään verrattuna kaksitoistapyttyisen mallin erottaa ainoastaan hillityistä V12-merkeistä, ja nekin ostaja voi halutessaan jättää autosta pois.

Muuten Maybachin tunnistaa kuitenkin helposti perus-Ässien joukosta. Nokalla on pystyrivoilla varustettu kromikylläinen maski, ja etupuskurin ilmanottoaukoistakin kiiltotavaraa löytyy vähintään riittävästi. Lisäksi Maybachiin voi valita lisävarustelistalta eri sävyjä yhdistelevän kaksivärimaalauksen. Korin muodot eroavat takaoven kohdalla S-luokan perusmalleista, koska Maybachissa on vielä pitkäakselivälistäkin Ässää reilumpi akseliväli.

Suosittelemme

Se kertoo, että takaosasto on paras paikka nauttia V12:n kuiskaavan hiljaisesta kyydistä. Korin pintaan integroiduilla kahvoilla varustetut ovet avautuvat sähköisesti, ja varustelu vastaa sisustan puolellakin auton hintaluokkaa. Nappanahkaa on käytetty jopa kattoverhoilussa sekä ikkunoiden karmeissa, ja puukoristeet ovat peräisin Mersun Designo-osastolta. Äänentoistosta huolehtii Burmesterin 4D surround -systeemi, ja molemmilla takapenkkiläisillä on omat 11,6-tuumaiset näyttönsä sekä mukaan otettava tabletti. Autossa on jopa oma Maybach-tuoksunsa, jota voi nuuhkia kuohujuomaa siemaillessaan. Maybachiin saa nimittäin myös hopeoidut samppanjalasit ja jääkaapin suoraan tehtaalta.

Muu varustelu vastaa uuden S-luokan tavallisempia malleja, joten autoon saa käytännössä kaikki ajoavustimet joita tällä hetkellä on tarjolla. Suomen autoverolla kyllästettyä hintaa emme uskalla edes arvailla, mutta esimerkiksi Saksassa 12-sylinterisen Mercedes-Maybachin kyydistä pääsee nauttiman noin 165 000 euron rahallisella panostuksella.

LähdeAuto Bild

3 KOMMENTIT

    • Kiitos huomiosta! Nelipyöräohjausta siinä tarkoitettiinkin, oli lipsahtanut kirjoitusvirhe. Nyt on korjattu.

  1. BMW 750i julkistettiin 1987 merkin ensimmäisenä V12-moottorisena mallina ja ensimmäisenä 2. maailmansodan jälkeisenä saksalaisena henkilöautona kyseisellä moottorityypillä sitten Horchin ja Maybachin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat