Uusi suomalainen kaupunkiauto Scouter säästää luontoa ja rahaa

Sähköautojen vanavedessä markkinoille on tulossa vieläkin enemmän ympäristöä säästävä kaupunkiauto. Scouter on polttomoottoriton, sähköavusteinen kevytajoneuvo, jolla voi liikkua joko polkemalla tai sähköllä ladattujen akkujen avustamana.

– Nuoret hankkivat yhä vähemmän ajokortteja, 75 prosenttia suomalaisten päivittäisistä ajomatkoista on alle 10 kilometrin mittaisia ja kaupunkien strategioihin kuuluu päästöjen vähentäminen. Tässä on ratkaisu tähän kaikkeen. Lisäksi Scouter on esimerkiksi mopoautoa huomattavasti edullisempi, ympäristöystävällisempi ja terveellisempi vaihtoehto liikkumiseen, sanoo toimitusjohtaja Petri Pitkänen Scouterin ideoineesta ja kehittäneestä tamperelaisesta Rideascout Oy:stä.

Scouter on kompakti kulkuneuvo. Se on noin metrin leveä ja kaksi metriä pitkä. Scouterin maksiminopeus sähkömoottorin avustamana on 25 kilometriä tunnissa. Korin voi valita Scouterin valikoimasta tai suunnitella jopa ihan itse.

Kulkuneuvon ajamiseen ei tarvita ajokorttia eikä erillistä vakuutusta, sillä se kuuluu polkupyörän tavoin kotivakuutuksen piiriin, kerrotaan Rideascoutista.

Scouter
Eppu Normaalin Juha Torvinen pääsi ensimmäisten joukossa kokeilemaan Tampereella lanseerattua Scouteria. Hän arvelee, että se antaa paljon mahdollisuuksia niin huvi- kuin hyötykäytössäkin.​

Kuvat: Rideascout / lähde: Tredea, Rideascout / lisätietoa: www.rideascout.fi

Lue lisää