Uusi Leon Cupra on kaikkien aikojen tehokkain Seat – lisäksi tarjolle tulee Golf R:n haastava nelivetofarkku

Volkswagen-konsernin MQB-perusrakenteeseen pohjautuvat kompaktiluokan autot faceliftattiin kuluneen kesän ja syksyn aikana lähes peräjälkeen. Yksi niistä on Seat Leon, josta esiteltiin kuitenkin vasta tavallisten versioiden kasvojenkohotus. Kuuma Cupra jäi vielä odottamaan vuoroansa, mutta nyt sekin paljastettiin koko komeudessaan.

Facelift-Cuprassa on aiemmasta Cupra 290:stä tuttu kaksilitrainen turbonelonen, josta on nyt kutiteltu tasan 300 hevosvoimaa ja 380 newtonin huippuvääntö. Tehot ovat siis kasvaneet 10 hepalla ja vääntö 30 newtonilla, minkä pitäisi riittää 5,5 sekuntia lähentelevään kiihtyvyyteen nollasta sataan. Seat ei ole vielä julkaissut uuden Cupran suoritusarvoja, mutta 290-heppainen edeltäjä suoriutui tästä parhaimmillaan 5,7 sekunnissa DSG-vaihteistolla varustettuna.

seat_2

Kiihtyvyysaika paranee vielä, jos valinta kohdistuu nyt ensimmäistä kertaa tarjottavaan Cupra-nelivetofarkkuun. Se on tekniikaltaan identtinen VW Golf R Variantin kanssa, eli 300-heppaisen turbokoneen voima välitetään kaikille neljälle pyörälle DSG-kaksoiskytkinautomaatin kautta. Leon Cupra ST DSG 4Drive -niminen auto tulee varmasti olemaan kallein Leon, mutta sen hinta jäänee silti Golfia pienemmäksi. Onkin mielenkiintoista, että VW-konserni on antanut Seatin tehdä aivan suoran kilpailijan farmari-Golfin tehomallille, kun taas esimerkiksi Skoda Octavia RS:stä ei ole nähty vastaavaa versiota.

Faceliftatun Leon Cupran varusteluun lukeutuu mm. mukautuva DCC-alusta, sähköinen tasauspyörästön lukko ja progressiivinen ohjaus. Ajomoodivalikoimaan kuuluvat Comfort-, Sport-, Eco-, Individual- sekä Cupra-moodit, ja ajoavustinvalikoimaakin on päivitetty normaalin Leonin tavoin. Tarjolla on siis mm. kaista-avustin, ruuhka-avustin, jalankulkijat havaitseva järjestelmä ja mukautuva vakionopeudensäädin. Lisäksi autossa on nyt sähköinen käsijarru sekä avaimeton käyttö starttinappulalla.

Ulkoapäin facelift on varsin mieto, ja uuden Cupran tunnistaa lähinnä muodistetuista puskureista sekä vanteista. Sisälle tulee puolestaan mm. tietoviihdejärjestelmän uusi kahdeksantuumainen kosketusnäyttö ja mahdollisuus puhelimen langattomaan lataukseen. Ensimmäiset facelift-Cuprat luovutetaan asiakkaille ensi helmikuussa, ja hinnat selviävät lähempänä myynnin aloitusta.

Suosittelemme

seat

LähdeSeat

Lue lisää