Uusi Kia e-Niro tarjoaa melkoisen toimintamatkan – sähköllä jopa 485 km

Autovalmistaja Kia ilmoitti juuri e-Niro-sähköauton tarjoavan yhden latauskerran toimintamatkaksi 485 kilometriä. Uusi e-Niro on Kian ensimmäinen täyssähköinen crossover-malli ja se esitellään suurelle yleisölle Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa. Myyntiin e-Niro tulee Euroopassa vuoden 2018 lopulla. 

Eurooppalainen tyyppihyväksyntä on vahvistanut Kia e-Nirolle 485 kilometrin toimintasäteen yhdellä latauksella WLTP:n yhdistetyssä testauksessa, 64 kWh:n akulla varustettuna. WLTP:n kaupunkiajon mukaisessa testauksessa e-Nirolle mitattiin jopa 615 kilometrin toimintasäde, joka on pidempi kuin monissa bensiinikäyttöisissä automalleissa. Kia e-Niron 64 kWh:n ajoakun lataus kestää vain 54 minuuttia 80 prosentin lataustasoon 100 kW:n pikalatauspisteestä.

Uusi Kia e-Niro tulee olemaan 64 kWh:n ajoakulla yksi markkinoiden pisimmillä toimintasäteillä varustetuista sähköautoista. Sen ajo-ominaisuudet, muotoilu ja crossover-korityyppi vetoavat laajaan asiakaskuntaan. Uusi Kia e-Niro täydentää Niron suositun malliperheen voimalinjatarjontaa nykyisten hybrid- ja plug-in hybrid -mallien lisäksi. Niroa on myyty maailmanlaajuisesti jo 200 000 kappaletta sen lanseerauksesta 2016 alkaen, josta 65 000 kappaletta on myyty Euroopassa.

64 kWh:n akusto on yhdistetty 150 kW (204 hv) sähkömoottoriin, tuottaen 395 Nm:n väännön ja kiihtyvyyden 0-100 km/h vain 7,8 sekunnissa. Kuten Niro hybrid ja plug-in hybrid, myös e-Niro on etuvetoinen.

Uusi Kia e-Niro tarjoaa omistajilleen paljon mahdollisuuksia vaikuttaa ajoakuston tehokkuuteen ja toimintasäteeseen. Näitä ovat esimerkiksi jarrutusenergian talteenotto, moottorijarrutuksen ohjaus ja ennakoiva energian ohjaus. Nämä uudet teknologiat mahdollistavat kuljettajalle ajoakuston lataustason ylläpitämisen ja tehokkaan hyödyntämisen omalla ennakoivalla ajotavalla jarrutuksen ja moottorijarrutuksen avulla.Moottorijarrutuksen ohjaus ja ennakoiva energian ohjaus ovat kytkettynä e-Niron navigointijärjestelmään, jonka avulla järjestelmä voi suositella kuljettajalle etukäteen maastoon ja tiestöön perustuen esimerkiksi moottorijarrutuksen käyttämistä.

Uusi Kia e-Niro on varustettu Kian 7 vuoden tai 150 000 kilometrin takuulla. Takuu kattaa myös ajoakuston ja sähkömoottorin.

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat