Uusi farmari-Corolla esitellään lokakuussa Pariisissa – tässä ovat ensimmäiset kuvat autosta

Toyota esitteli jo maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä uusimman kompaktiluokan mallinsa, josta piti tulla Auris kahden edeltävän sukupolven tavoin. Toyota teki kuitenkin todellisen viime hetken yllätysliikkeen ja ilmoitti viime viikolla, että auto nimetäänkin Corollaksi maineikkaiden edeltäjien kunniaksi. Nyt siis myös hatchback ja tuleva farmari tunnetaan samalla nimellä pappahenkisen porrasperän kanssa.

Japanilaismerkki on myös jo kertonut, että uusi Corolla-farmari tuodaan julkisuuden valokeilaan lokakuussa avautuvassa Pariisin autonäyttelyssä. Farkun mallinimeksi tulee Corolla Touring Sports, ja sen viralliset kuvat julkaistiin jo nyt ensimmäisten tietojen kera. Farmarimallien suosio on ollut viime vuosina pahassa laskussa yhä suositummaksi muuttuvien katumaasturien ja crossoverien puristuksessa, mutta Toyota jaksaa yhä uskoa pitkäkattoisen version vetovoimaan.

Sitä parantaa myös muotoilu, joka on erityisesti edestäpäin suorastaan räväkkää Toyotan perinteisiin farkkuihin verrattuna. Touring Sportsin nokka on identtinen jo Genevessä nähdyn hatchbackin kanssa, mutta kylkilinja ja perä ovat uutta. Niissä voi nähdä yhtymäkohtia jopa Seat Leonin farmarimalliin, joka kuuluu luokkansa sporttisimpiin ilmestyksiin. Näyttävyyttä voi kohentaa vielä kaksivärimaalauksella, joka tuo mukanaan mustan katon ja kattopilarit.

Corolla Touring Sports on kehitetty pelkästään Euroopan markkinoille, ja sen linjat on piirretty Belgian Zaventemissa sijaitsevassa Toyotan uudessa muotoilukeskuksessa. Farkun akseliväliksi kerrotaan 2700 milliä, joiden pitäisi mahdollistaa luokkansa parhaat jalkatilat takamatkustajille ainakin merkin omien sanojen mukaisesti. Tavaratilan vetoisuudeksi kerrotaan puolestaan 598 litraa, mikä on myöskin kelpo arvo luokassaan.

Suosittelemme

Tekniikka on pitkälti identtistä hatchbackin kanssa, mikä koskee myös moottoreita. Dieseleitä ei ole enää tarjolla, ja ainoana pelkkänä bensamoottorina palvelee 116-hevosvoimainen 1,2-litrainen turbokone. Hybridivaihtoehtoja on puolestaan saatavilla peräti kaksi. Niistä pienempitehoisemmassa on 1,8 litran bensamoottori ja 122 hepan kokonaisteho. Voimakkaammassa mallissa luotetaan puolestaan kaksilitraiseen myllyyn, jolloin kokonaistehokin on jo 180 hevosvoimaa. Ajettavuutta kohennetaan takana käytetyn monitukivartisen jousituksen avulla, ja lisävarusteena tarjottavan mukautuvan iskunvaimennuksen pitäisi huolehtia menon vakaudesta myös täydellä kuormalla.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat