Uusi autoverolain muutos tekee luksus- ja superautojen hankinnasta edullisempaa

Suomen suurimmassa luksus- ja superautoja maahantuovassa Luxury Collection by Auto-Outlet -autoliikkeessä on odotettu uuden autoverolain voimaantuloa innokkaasti. 1.1.2017 voimaan astuva laki mahdollistaa kalliiden luksusautojen hankkimisen aiempaa edullisemmin, kertoo liikkeen johtaja Miika Toivonen.

Autoverolain muutoksen myötä autoveroa ei tarvitse maksaa kokonaan kerralla, vaan se määräytyy vuokra- tai leasingsopimuksen keston mukaan. Esimerkiksi 36 kuukauden leasing-sopimuksella autoveroa täytyy maksaa vain kolmannes nykyisestä tasosta. Samantapainen malli on otettu Tanskassa käyttöön jo vuonna 2010.

Uusi malli perustuu vientipalautukseen, missä auto täyty­­­y viedä pois maasta vuokrasopimuksen päätyttyä. Toivosen mukaan muutoksella on positiivinen vaikutus vain uusiin, korkean autoveron autoihin. Volyymimerkeissä ja keskihintaisissa autoissa lakimuutoksella ei vaikutusta käytännössä ole, mutta luksusautojen hankintahinta laskee lähes keskieurooppalaiselle tasolle.

Luxury Collection valitti EU-tuomioistuimeen Suomen tunnetuimman autoverojuristi Petteri Snellin kanssa jo kolme vuotta sitten syrjivästä vuokra-autojen verotuksesta. EU pakotti Suomen jälleen kerran muuttamaan autoverotustaan, tällä kertaa vuokra- ja leasing ajoneuvojen osalta. Eduskunta hyväksyi uuden lain kesäkuussa 2016. Valtiovarainministeriö ja Tulli ovat siitä asti valmistelleet tulevaa lakimuutosta.

Luxury Collection on tuonut maahan tänä vuonna aikaisempaa enemmän uusia Ferrareita, Maserateja, Lamborghineja ja Bentleyjä. Ensi vuodeksi yhtiö on kasvattanut tilausmääriään merkittävästi. Uutuutena yhtiö uskoo etenkin Maseratin uuden maasturin Levanten vetovoimaan. Ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille heti alkuvuodesta.

– Moni autoista on jo myyty ja nimenomaan uudella leasingmallilla. Kaikki Luxury Collectionin superautot ovat nähtävillä Auto 2016-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 18.-20.2016 , vinkkaa Toivonen.

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat