Uusi Alpina B5 jättää BMW M5:n varjoonsa ainakin toistaiseksi

Alpina on yksi perinteisimmistä BMW-virityspajoista, joka on perustettu jo 1960-luvulla. Yrityksen toiminta on kuitenkin kehittynyt vuosikymmenien mittaan, ja nykyään Alpina lasketaan itsenäiseksi autonvalmistajaksi. Tästä huolimatta kaikki Alpinat perustuvat edelleen Bemareihin, ja tarkoituksena on tarjota hienostuneen tehokkaita vaihtoehtoja baijerilaismerkin omille M-malleille.

Geneven autonäyttelyssä esitelty uusi B5 Bi-Turbo jatkaa tätä linjaa ansiokkaasti. Uuteen G30-koriseen 5-sarjaan pohjautuva herrasmiessportti on paljon hillitympi ilmestys kuin yksikään nykyinen M-Bemari. Ainoastaan perinteisellä Alpina-tekstillä koristeltu etuspoileri, takaluukun kannen pieni spoilerilippa, neljän pakoputkenpään välissä pilkottava maltillinen diffuusori ja 20-tuumaiset pyörät kertovat auton menohaluista.

Niitä kuitenkin riittää sen verran, että nykyinen M5 jää helposti Alpinan varjoon. B5:n tuplaturbotetusta 4,4-litraisesta irtoaa nimittäin muhkea 608 hevosvoiman teholukema, ja vääntöä löytyy massiiviset 800 newtonia. Voima välitetään ZF:n kahdeksanvaihteisen automaatin kautta kaikille neljälle pyörälle, joten sutimiseen ei tuhraannu turhaa aikaa. Niinpä Alpinan uutuus singahtaa sedanina vain 3,5 sekunnissa nollasta sataan, ja huippuja riittää 330 km/h:n verran. Autoa saa myös farmarina, jolloin huippunopeus on ”ainoastaan” 325 km/h ja nollasta sataan -kiihdytyksessä kestää 0,1 sekuntia pidempään.

Suosittelemme

Hillittyä ulkokuorta koristamaan saa haluttaessa traditionaaliset Alpina-raidat, joita tarjotaan hopean- ja kullanvärisenä. Lisäksi värikartasta löytyy kaksi perinnesävyä, eli Alpinan oma metallisininen ja -vihreä. Sisustakin noudattaa tuttua linjaa, johon kuuluu arvokas nappanahka, sinipohjaiset mittarit, penkkien sinivihreät tikkaukset ja eri paikkoihin ripotellut Alpinan logot. Arvokas vaikutelma viimeistellään puupaneeleilla sekä pianolakatuilla pinnoilla.

Auton perusvarustelu on varsin kattava, mutta rahaa voi upottaa vielä mm. lukkoperään, parempiin jarruihin ja tuulilasin heijastusnäyttöön. Tällöin Alpinan hinta noussee jo M5:tä korkeammalle, mutta B5:llä on yksi suuri etu puolellaan. Seuraavaakaan M5:tä ei nimittäin saa farmarina, joten Alpina on ainoa vaihtoehto todella tehokasta farkkubemaria etsiville.

M5:n seuraava sukupolvi esitellään todennäköisesti syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä, jolloin nokkimisjärjestys tehon suhteen menee melko varmasti uusiksi. M5:n teholukema saattaa hätyytellä jo 650 hepan rajaa, mutta B5 on silti parempi valinta hillittyä tyyliä arvostaville.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat