Uudistunut Kia Sportage rantautuu suomeen

Kian tärkeimpiin myyntimalleihin kuuluvasta Kia Sportagesta esitellään nyt uudistettu malli. Sportage on saanut uutta muotoiluilmettä, vähäpäästöisempiä moottoreita ja uusia varusteita.

Sportage on myös Kian ensimmäinen automalli, jossa Kia esittelee 48 V sähkömoottorilla varustetun EcoDynamics+ -kevythybridijärjestelmän. Uusi järjestelmä tekee Kiasta ensimmäisen autonvalmistajan, jonka mallistosta löytyy hybrid-, plug-in hybrid-, täyssähkö- ja kevyellä hybriditeknologialla varustettuja malleja.

– Sportage on ollut tärkeässä roolissa Kian viime vuosien kasvussa sekä maailmanlaajuisesti että täällä Euroopassa. C-segmentin SUV-luokan kasvaessa, olemme saaneet Kia-brändin pariin satoja tuhansia uusia eurooppalaisia asiakkaita Sportagen avulla. Joka neljäs Euroopassa myytävä Kia-malli on jo Sportage. Uudistunut malli tarjoaa nyt entistä enemmän, esimerkiksi täysin uuden kevythybridijärjestelmän”, kertoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

Uusi EcoDynamics+ -kevythybridijärjestelmä

EcoDynamics+ kevythybridijärjestelmä on tarjolla 2-litraisen dieselmoottorin yhteyteen. Järjestelmä sisältää kompaktin 0,46 kWh 48 V litium-ioniakun ja sähkömoottorin. Hybridijärjestelmä ohjaa sähkömoottoria invertterin avulla ja järjestelmä vaihtaa saumattomasti eri tilojen välillä. Sähkömoottori avustaa dieselmoottoria kiihdytyksissä jopa 10 kW:n lisätehon voimin suoran kytkennän ansiosta. Lataustila kerää vastaavasti tehokkaasti talteen vapautuvaa liike-energiaa hidastettaessa. Järjestelmän tuottama teho on 185 hv ja vääntö 400 Nm.

Uusi EcoDynamics+ -kevythybridijärjestelmä on suunniteltu tarjoamaan parempaa ajamisen kokonaistehokkuutta ja taloudellisuutta. Se mahdollistaa myös puhtaampien ja vähäpäästöisempien dieselmallien tarjoamisen. EcoDynamics+ -järjestelmän ja SCR-teknologian ansiosta CO2-päästöt alenevat jopa 4 % WLTP ja 7 % NEDC -päästömittaus-standardien mukaan mitattuna.

Nykyisen Sportagen 1,7-litrainen CRDi dieselmoottori korvataan 1,6-litraisella ‘U3-dieselmoottorilla”, joka on Kian vähäpäästöisin. Uusi 1,6-litrainen dieselmoottori on valittavissa joko 115 hv tai 136 hv tehoisena. 136 hv moottoriversio on saatavilla myös nelivedolla ja seitsenvaihteisella kaksoiskytkinvaihteistolla. Kaikki moottorit täyttävät Euro 6d TEMP -päästövaatimukset.

Suosittelemme

Kia Sportage

Uudistettua muotoiluilmettä

Kia Sportage on saanut uutta ilmettä etu- ja takapuskureihin, etu- ja takavaloihin sekä vanteiden ulkonäköön. Lisäksi uudistuneeseen Sportageen on saatavana viisi uutta väriä ja uusia kromisia koristelistoja. Sportagen GT-Line -mallit on varustettu kiiltävän mustalla jäähdyttimen säleiköllä, musta-hopealla alleajosuojalla ja tummakromisilla koristelistoilla. Sportage GT-Linen ikoniset 19” kevytmetallivanteet ovat saaneet myös uuden ilmeen. Lisäksi kaikki GT-Line -mallit on varustettu tuplapakoputkilla ja ”ice cube” LED-etusumuvaloilla.

Sisätiloissa niin kojelauta kuin ohjauspyörä ovat saaneet uuden ilmeen. Saataville on tullut myös uusi kaksivärinen musta-harmaa istuinverhoilu. Uudistuneeseen Sportageen tulee saataville Kian uusimman sukupolven ajamista avustavia varusteita. Näitä ovat esimerkiksi mukautuva vakionopeussäädin Stop & Go -toiminnolla, Around View Monitor -kamerajärjestelmä sekä kuljettajan vireystilan valvonta. Autoon tulee saataville myös Kian uusi 8” kosketusnäyttö.

Sportage on Kialle tärkeä volyymimalli. Kia myi vuonna 2017 yhteensä 131 000 Sportagea, joka vastaa neljännestä Kian Euroopan myynnistä. Sportagen maailmanlaajuinen myynti saavutti tänä vuonna viiden miljoonan kappaleen rajapyykin. Malli on ollut tuotannossa vuodesta 1993 lähtien.

Uudistettu Sportage saapuu Suomeen syksyllä. Malliston hinnat vahvistetaan lähempänä lanseerausta.

Lue lisää