Uudenkaupungin autotehdas aloittaa Mercedes-AMG GT-urheiluauton valmistuksen

Valmet Automotive alkaa valmistamaan Suomessa Mercedes-AMG GT:n neliovisia polttomoottori- ja hybridimalleja. Mercedes-Benz AG:n kanssa allekirjoitetun sopimuksen myötä, urheiluauton valmistus alkaa Uudenkaupungin autotehtaalla vuoden 2023 loppupuolella.

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé-mallin valmistuksen arvioidaan työllistävän Uudenkaupungin autotehtaan eri osastoilla jopa 200 henkilöä, jotka tullaan allokoimaan sisäisin henkilöstöjärjestelyin. Valmet Automotive on jo aloittanut uuden automallin tuotannon järjestelyt, ja tulee rakentamaan mallia varten kokonaan oman valmistuslinjan. Tuotannon alettua kaikki AMG GT:n nelioviset mallit valmistetaan Uudessakaupungissa.

Allekirjoitettu sopimus on myös iso luottamuksen osoitus Mercedes-Benz AG:n puolelta, sillä AMG GT on huippuluokan urheiluauto, jonka valmistuksen laatuvaatimukset ovat todella korkealla. Uudenkaupungin autotehdas on valmistanut aiemmin muun muassa Mercedes-Benz A ja GLC-automalleja, joten luottamusta on rakennettu jo vuosia. Yhteistyö saksalaisen autonvalmistajan kanssa alkoi vuonna 2012.

–  AMG-mallin valmistus on aivan poikkeuksellisen vahva osoitus Valmet Automotiven osaamisesta. Olemme vakuuttaneet asiakkaan kyvystämme valmistaa erityisosaamista vaativia ja erittäin korkealaatuisia tuotteita. On hienoa palata urheiluautojen valmistajaksi, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat