Uuden E-Mersun farmarimalli esiteltiin – entistä elegantimpi farkku jää todennäköisesti lajinsa viimeiseksi

Mercedeksen ensimmäinen tehdasfarmari, eli W123:n pohjalta kehitetty S123 tuli myyntiin vuonna 1978. 45 vuoden ja yli miljoonan farkku-Mersun jälkeen on uusimman S214:n vuoro, joka on jäämässä lajinsa viimeiseksi.

Äskettäin lanseerattu uusin E-luokka on ensiksikin viimeinen tämän autoluokan tähtikeula, joka tehdään polttomoottorikäyttöön suunnitellun perusrakenteen varaan. Mercedes-Benzin edustajat ovat lisäksi kertoneet luopuvansa tulevaisuudessa kokonaan farmareista crossoverien hyväksi, koska akut on helpompi sijoittaa korkeampaan autoon.

Kuva: Mercedes-Benz

Nyt esitellyllä uuden E-luokan farmarilla on kuitenkin vielä useampi vuosi aikaa houkutella premium-farmareista edelleen kiinnostuneita ostajia. Eemelin T- eli farkkuversiot muotoiltiin takavuosina käytännöllisyyden ehdoilla, jolloin perästä tuli varsin laatikkomainen. Tästä tyylistä luovuttiin jo vuonna 2016 lanseeratussa S213:ssa, ja upouuden S214:n katto- sekä sivuikkunalinjassa on jopa häivähdys edelliskorimallin CLS:stä tuttua shooting brake -tyyliä.

Tämän ratkaisun myötä farkku-Eemeli näyttää entistä elegantimmalta, mutta tilankäyttö on kärsinyt hieman edeltäjäänkin verrattuna. Tavaratilan normivolyymiksi kerrotaan nimittäin 615 litraa, kun edeltäjän kohdalla lukema oli vielä 640 litraa. Sitä edeltäneeseen S212:n sopi puolestaan tavaraa peräti 695 litran edestä. Tästä huolimatta kontti on premium-luokan tyylifarkuksi edelleen mukavaa tasoa, ja takapenkin selkänojat kaatamalla tavaratilaa tulee käyttöön 1830 litran edestä. Pistokehybrideissä tästä joutuu kuitenkin tinkimään, sen volyymiksi kerrotaan nimittäin 460-1675 litraa. Takaselkänojat kaatuvat muuten sähköllä 40/20/40-suhteessa.

Kuva: Mercedes-Benz

Tavaratilan lastausaukosta on pyritty tekemään mahdollisimman leveä, joten heijastimet on sijoitettu sen alapuolelle puskuriin. Takaluukun kansi liikkuu jo vakiona sähköllä Easy Packiksi nimetyn toiminnon myötä. Uuden Eemelin ilmanvastuskerroin on farmarinakin varsin liukas 0.26, kun taas muut lukemat ovat kasvaneet jonkin verran edeltäjään verrattuna. Pituus on venähtänyt vain neljällä millillä 4,95 metrin kokonaismittaan, mutta leveys on kasvanut 28 millillä ja akseliväli 22 millillä, mikä lupailee entistä väljempiä takatiloja.

Kuva: Mercedes-Benz

Muuten eroja pari kuukautta sitten esiteltyyn sedaniin ei juuri ole, joten farkkuakin saa Avantgarde-, Exclusive- ja AMG-varustetasoilla. Niistä riippuen keulalla on joko Mersun perinteinen kromimaski ”latvatähdellä” tai EQ-sarjan sähköautoista inspiraationsa saanut keulailme isolla maskitähdellä. Sisustaan saa lähes koko kojelaudan kattavan MBUX-Superscreenin, ja myynti alkaa muutaman kuukauden päästä pelkkien neloskoneiden voimin. Polttomoottorit ovat joko mietoja tai pistokehybrideitä, ja hieman myöhemmin tarjolle tulee myös kuutosia sekä diesel-pistokehybrideitä. Hinnoista ei ole vielä tietoa, mutta taksat nousevat melko varmasti edeltäjään verrattuna.

Kuva: Mercedes-Benz
Kuva: Mercedes-Benz
LähdeAuto Bild

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Volkswagen liittyy sähköautosuunnitelmistaan pakittavien joukkoon – nyt kasvua haetaan pistokehybrideistä

Viime viikkoina on saatu kuulla lähes päivittäin eri automerkkien kunnianhimoisten sähköautotavoitteiden kariutumisesta sähköautojen pahasti hyytyvän kysynnän vanavedessä. Nyt tähän joukkoon liittyy Volkswagen, joka on puhunut viime vuosina erityisen vahvasti sähköautojen puolesta.

Yhdysvallat nelinkertaistaa kiinalaisten sähköautojen tullimaksut

Myös kiinalaisten sähköautojen akkujen, akkukomponenttien ja aurinkokenno-osien verotus nousee jyrkästi rapakon takana.

Stellantis alkaa tuoda Eurooppaan kiinalaislähtöisiä sähköautoja – aluksi tulossa on miniauto ja Tesla Model Y:n kilpailija

Monet eurooppalaiset autonvalmistajat ovat hätää kärsimässä, kun niiden pitäisi vastata kiinalaisten sähköautojen aloittamaan hintakilpailuun. Stellantis-konsernin täsmäaseena kiinalaisia halpissähköautoja toimii esimerkiksi äskettäin lanseerattu Citroën ë-C3, mutta aivan täysin Stellantis ei tunnu luottavan omaan strategiaansa.

Upouusi Xiaomi SU7 sähköauto hajosi 38 km jälkeen, eikä myyjä osaa korjata autoa

Xiaomin SU7-sähköautoa on myyty huimia määriä Kiinassa, mutta lukuisat omistajat ovat joutuneet pian uuden autonsa kanssa pulaan. Aivan hiljattain kirkkaanturkoosin SU7:n omistajan kerrottiin jääneen tien varteen ajettuaan tuliterällä autollaan vain 38 kilometriä.

Tyyliniekan uusimmat