Unohda Aston Martin – näitä James Bond autoja me haluamme kokeilla!

James Bond -elokuvat ovat jokaiselle tuttuja elokuvia ainakin jossain määrin. Näitä elokuvia katsovat niin toiminnan täyteisten elokuvien ystävät kuin autojen harrastajatkin. James Bond elokuvista onkin tullut todella suosittuja juuri autojen ystävien keskuudessa, sillä näissä elokuvissa näytetään toinen toistaan upeampia luksusautoja. Nämä upeat autot lienevätkin osasyynä siihen, miksi kyseisistä elokuvista on vuosien varrella tullut niin kovin suosittuja.

Yleensä James Bond -elokuvissa nähdään enimmäkseen Aston Martin autoja ja näistä kulkupeleistä onkin tullut niin sanotusti tunnettuja Bond -autoja. Nämä luksusmaiset Aston Martin autot eivät kuitenkaan ole ainoita tyylikkäitä ja luksusta täynnä olevia autoja, joita Bond -elokuvissa nähdään. Jos olet katsonut elokuvan nimeltään “For Your Eyes Only”, niin olet takuulla kiinnittänyt huomiota kahteen muuhunkin autoon: Lotukseen ja Citroeniin.

Tässä artikkelissa kurkkaamme näitä kahta upeaa autoa hieman lähemmin.

Lotus Esprit Turbo

Jos totta puhutaan, niin Lotus Esprit Turbo näyttäytyi tässä kuuluisassa 80-luvun elokuvassa vain hyvin vähän. Yksi näistä autoista, valkoinen Lotus, räjähtää elokuvassa oman itsetuhojärjestelmänsä ansiosta. Sen sijaan Robert Moore ajaa toisella tällaisella luksusautolla hiihtolomakeskuksen maisemissa Cortina d’Ampezzossa.

Vaikka tätä autoa näytettiin elokuvassa vain hyvin vähän, siinä on kuitenkin jotain todella siistiä: syvän tummanpunainen maali, kultaiset renkaat ja grafiikat. Ja tietysti upeat sukset, jotka on kiinnitetty auton taakse. Kukapa voisi vastustaa punaisia urheiluautoja ja hiihtämistä? Siinä on luksusta parhaimmillaan.

Tämä samainen Esprit on myös astetta upeampi kuin Esprit S1, joka näytettiin elokuvassa Spy Who Loved Me neljä vuotta aikaisemmin. Vaikka tämä auto ei muutukaan sukellusveneeksi, siinä on neljän sylinterin moottori. Tässä autossa on myös vaikka mitä muita upeita ominaisuuksia, jotka eivät olleet mielenkiintoisia vain tuohon aikaan, vaan jotka kiinnostavat autoharrastajia ympäri maailman vielä tänäkin päivänä.

Suosittelemme

Oli katselemasi Bond -elokuva mikä hyvänsä, niin niitä katsoessa ihan jokaisen tekee mieli pukeutua parhaimpiinsa, lähteä kasinolle ja hurjastelemaan upealla urheiluautolla. No, vaikka urheiluautoa ei ehkä ole kaikilla käytössä, niin Bond-tunnelmiin pääset pukeutumalla parhaimpiisi kuin Bond konsanaan.

Citroen 2CV

Samaisessa vuoden 1981 elokuvassa Bond ja Melina Havelock pakenevat Hector Gonzalezin talosta keltaisella Citroen 2CV autolla, joka on klassinen ranskalainen auto.

Elokuvan aikana kyseinen auto tuhoutuu lähes kokonaan, sillä riittäähän näissä Bond -elokuvissa menoa ja meininkiä. Olisi suorastaan kummallista, jos ainakin yksi (tai kaksi) autoa ei tuhoutuisi elokuvan aikana. Elokuvan kuvauksissa jouduttiin käyttämään useaa 2CV:tä, sillä ne tuhoutuivat ihan oikeastikin.

Tänä päivänä on olemassa ainakin yksi toimiva Citroen 2CV, jonka omistaa Nigel Wild. Hän on autojen keräilijä ja pitää autokokoelmaansa tallessa eräässä kirkossa. Citroen julkaisi myös erikoissarjan 2CV 007 auton, joka on keltainen Jaune Helios, jossa lukee “007” kyljessä ja jossa on tarroista tehtyjä luodinreikiä.

Yhteenveto

James Bond -elokuvat ovat täysin vastustamattomia ihan jokaiselle. Näissä elokuvissa on menoa ja meininkiä ja jopa vanhempia elokuvia katsellaan edelleenkin oikein mielellään. Oli elokuva sitten kuinka vanha tahansa, niitä katsellaan mielellään, sillä niiden viehätys ei koskaan hälvene. Tyylikäs, charmikas ja cooli James Bond, kauniit naiset, luksusmainen elämäntyyli ja tietysti upeat urheiluautot vetävät ihan jokaista puoleensa.

Jos olet autojen harrastaja, niin pidät takuulla For Your Eyes Only -elokuvan upeasta Lotuksesta ja Citroenista. Aina eivät Aston Martinit voita!

Lue lisää