Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on pyytänyt Teslan toimitusjohtajaa Elon Muskia rakentamaan sähköautotehtaan maahansa. Nähtäväksi jää onko pyynnölle katetta, koska myös monet muut maat, kuten Intia, ovat näyttäneet vihreää valoa Teslan tehtaille.

Asiaa on kuitenkin ehditty jo valmistella, sillä presidentti Erdoğan tapasi äskettäin Elon Muskin Turkish Housessa lähellä YK:n toimipistettä New Yorkissa. Erdogan on Yhdysvalloissa samalla osallistunut Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksen istuntoon, joka on järjestyksessään 78:s. Erdoganin Muskille esittämän tehdaspyynnön lisäksi on hämärän peitossa, mistä muusta he puhuivat.

Kuva: Tesla.

Maailman suurimmalla sähköautojen valmistajalla on tällä hetkellä kuusi tehdasta eri puolilla maailmaa, ja Tesla on jo sitoutunut rakentamaan seuraavan toimipisteensä Pohjois-Meksikon Nuevo Leonin osavaltioon. Toukokuussa Musk ehti paljastaa, että yritys aikoo valita paikan seuraavalle tehtaalleen tämän vuoden loppuun mennessä. Huhujen mukaan Intia on ollut toistaiseksi parhaassa asemassa tulla valituksi uuden tehtaan isäntämaaksi.

Turkin kiinnostus Teslan tehdasta kohtaan on hienoinen yllätys, koska maa perusti vuonna 2018 ensimmäisen kotimaisen sähköajoneuvojen valmistajan nimeltä Togg. Kyseinen autonvalmistaja aloitti T10X-maastoauton tuotannon ja toimitukset aiemmin tänä vuonna, ja se näyttää olevan varsin suosittu paikallisten keskuudessa. Togg sai nimittäin 177 400 ennakkotilausta ensimmäisen 21 päivän aikana, kun auto tuli saataville!

Tesla olikin jo aikaisemmin suunnitellut vievänsä sähköautotuotantoaan Intiaan, mutta kun paikalliset viranomaiset hylkäsivät sen pyynnön tuontitullien poistamisesta, on Musk avannut keskusteluyhteyttä asiasta myös muihin maihin. Uusi tehdaspaikka tulisi Teslalle tarpeeseen, sillä se voitaisiin pyhittää brändin kauan odotetun 25 000 dollarin halpissähkiksen tuotantoon.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat