Tulevaisuuden auto ei tarvitse ajovaloja? Ford testasi uutta tekniikkaa säkkipimeässä

Tieliikennelain mukaan ajovaloja on käytettävä aina pimeän tullen ja tämä on aiheellista myös siksi, että kuljettaja näkisi eteensä. Entä jos kuljettaja ei olekaan ihminen, vaan auto? Ford testaa parhaillaan tekniikkaa, jolla auto pystyy liikkumaan säkkipimeässä omin avuin.

Ford Fusion (Mondeo) hybridiin viritetyt LiDAR -sensorit skannaavat ympäristöä 150 000 kertaa sekunnissa ja auton tietokone piirtää lasereiden keräämästä mittadatasta virtuaalisen kartan, jonka avulla tietokone tunnistaa tien muodot, esteet ja muut objektit. Tähän yhdistetään tietokoneen muistissa oleva 3D-kartta ja auto pystyy ajamaan turvallisesti täysin pimeässä.

Ford testasi järjestelmää Arizonan autiomaan testiradalla ja onnistunut testi oli merkittävä askel Fordin matkalla kohti autonomisten autojen toimittamista asiakkaille.

U.S.A:n tieliikenten turvallisuusviraston tekemän tutkimuksen mukaan tielläliikkujien kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien määrä on pimeässä kolminkertainen verrattuna valoisan aikaan. Fordin testaama järjestelmä ei ole riippuvainen päivänvalosta tai siitä näkyvätkö kaistaviivat. Tämä nostaa autonomisen ajamisen uudelle tasolle ja se voi tulevaisuudessa myös säästää ihmishenkiä.

https://youtu.be/cc15Ox8UzEw

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat