Tuleva Tesla Model 3 vie minimalismin äärirajoille

Tuoreimmat kuvat tuontantoa lähestyvästä Tesla Model 3 -täyssähköautosta viittaavat siihen, että ohjaamo tulee olemaan erittäin pelkistetty. Tilanne ei ole juuri muuttunut reilu vuosi sitten nähdystä prototyypistä, joten voimme olettaa, että isoja lisäyksiä ei ole tulossa.

Kojelaudasta ei oikeastaan löydy mitään muuta, kuin ohjauspyörä viiksineen ja 15″ TFT-kosketusnäyttö. Myös keskikonsoli näyttää kovin primitiiviseltä ja siitä pilkistää vain kaksi mukitelinettä – mitkä tosin ovat erinomaisen tärkeä varuste.

Kyseiset kuvat ovat peräisin Californiasta, missä Model 3:n testaaminen jatkuu taukoamatta. Ensimmäisten Model 3 -autojen toimitukset asiakkaille on määrä aloittaa vuoden 2018 puolivälin aikoihin ja ennakkotilauksia on tehty yli puoli miljoonaa kappaletta.

Model 3:n pitää ollakin selvästi Model S ja X -siskojaan simppelimpi, sillä Tesla-perheen pienimmäisen hinta putoaa noin puoleen. Suomessa hinnan arvioidaan asettuvan 40 – 50 tuhannen euron tuntumaan autoveroineen, kun taas Model S:n hinnat alkavat Suomessa 88 188 eurosta.

Korjaus 2.6.2017: Tesla Model S:n hinta korjattu.

Suosittelemme

Lue lisää