Toyota on tehnyt jo 300 miljoonaa autoa – rajapyykin saavuttaminen vaati 88 vuotta

Toyota kuuluu nykyään maailman suurimpiin autonvalmistajiin. Firman taival alkoi kuitenkin aivan muissa merkeissä, eli kangaspuiden parissa.

Alkuperäinen yhtiö perustettiin vuonna 1926, ja se tuotti automaattisia kangaspuita. Ensimmäinen auto, eli G1-koodia totellut avolava valmistui puolestaan elokuussa 1935. Pick-upin tekemisestä vastasi virallisesti Toyoda Automatic Loom Works -yhtiön autotuotantodivisioona, koska nykyään Toyota Motor Corporationina tunnettu oma ”auto-osasto” starttasi vasta vuonna 1937.

Kuva: Toyota

Toyota Industries tekee vielä tänäkin päivänä automaattisia kudontakoneita, mutta Toyota-nimen maailmanlaajuisesta tunnettavuudesta saadaan kiittää ennen kaikkea autopuolta. Firma kertoi nyt saavuttaneensa 300 miljoonan valmistetun auton rajapyykin, mutta ilmoitus tuli itse asiassa hieman myöhässä. 300. miljoonas Toyota putkahti nimittäin tuotantolinjalta ulos jo syyskuun lopussa.

Japanilaismerkki on valmistanut lähes 90 vuoden aikana hieman yli 180 miljoonaa autoa kotimaansa tehtaissa, kun taas lähes 120 miljoonaa Toyotaa on tehty Japanin ulkopuolella. Kuten odottaa saattaa, merkin tähän asti suosituin malli on ollut Corolla 53,39 miljoonan auton valmistusmääränsä myötä. Corollaa on myyty vuodesta 1966 lähtien, ja korimallivalikoimaan ovat kuuluneet vuosien saatossa sedanien, hatchbackien ja farmareiden lisäksi esimerkiksi coupéita sekä tila-autoja. Tätä nykyä Corolla-nimi korostaa myös crossoverin peräpäätä.

Kuva: Toyota

Vuonna 2022 Toyota teki 10,5 miljoonaa autoa ja oli tämän lukeman myötä maailman suosituin autonvalmistaja kolmatta vuotta peräjälkeen. JATO Dynamicsin lukujen mukaan RAV4 oli Toyotan myydyin malli, ja se vastaa myös Euroopassa leijonanosasta merkin myynnistä. Muualla maailmassa perinteikäs Crown on viime aikoina kasvanut neljän auton mallisarjaksi, ja Japanin keisarinkin suosimasta Centurysta esiteltiin perinteisen sedanin rinnalle SUV-vaihtoehto.

Kuva: Toyota

Lähitulevaisuudessa Toyota satsaa entistä enemmän täyssähköautoihin. Odotettavissa on ainakin sähkön voimin liikkuva pick-up, toinen sähkö-SUV bZ4X:n rinnalle sekä GR-brändätty sähköinen urheiluauto, josta saatiin äskettäin esimakua Japan Mobility Show’ssa esitellyn tutkielman myötä. Sportin tuotantoversio saattaa saada jälleen MR2-nimen, ja myös Celican paluusta on liikkunut vahvoja huhuja.

Kuva: Toyota

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat