Toyota GR Yariksesta esiteltiin rallitähtien mukaan nimetyt uudet erikoismallit – Rovanperä Editionissa on donitsi- ja Kalle-moodit

Toyota on tarjonnut rallitykkinsä siviilivastineena toimivasta GR Yariksesta jo aiemmin Kalle Rovanperän ja Sébastien Ogierin mukaan nimettyjä erikoismalleja. Nyt niistä esiteltiin uudet painokset faceliftin saaneen GR Yariksen pohjalta Monte Carlon rallin yhteydessä.

Tällä kaudella Rovanperä pitää osittaista välivuotta, ja kahdeksan mestaruutta urallaan jo voittanut Ogierkin osallistuu viime vuosilta tuttuun tapaan vain osaan kauden ralleista. Viime kaudella Toyota onnistui nappaamaan kuusi voittoa, Kalle ylsi uransa toiseen kuljettajien maailmanmestaruuteen ja saaliiksi tuli myös merkkimestaruus. Näiden saavutusten kunniaksi japanilaismerkin päämies Akio Toyoda antoi insinööreilleen tehtäväksi kehittää päivitetyt erikoismallit, jotka tarjoavat muutakin kuin rallihenkisen ulkoasun.

Kuva: Toyota

Siitä on kuitenkin hyvä aloittaa. Ogier Editionin pintaa koristaa Toyotan tämän kauden rallitykin mieleen tuova mattapintainen väri, joka on kilpurin mustan sijasta tummanharmaa. Rovanperä Edition yhdistelee puolestaan valkoista, punaista ja mustaa Kallen kypärän teeman mukaisesti. Toyota korostaa, että kyseessä on ihkaoikea maalaus useammin nähdyn teippauksen sijasta. Ulkoasua täydentävät ralliteemaiset logotekstit, ja Rovanperä Editionin säädettävä takasiipi on napattu Japanin markkinoiden GRMN Yariksesta. Ogier Editionin peräpäätä koristaa puolestaan uusi ja kevyt rallihenkinen spoileri.

Kuva: Toyota

Tekniikan osalta autoja on höystetty uusilla ajomoodeilla. Ogier Editionissa Gravel- sekä Track-asetukset on korvattu Akio Toyodan mukaan nimetyllä MORIZO-moodilla sekä SEB-moodilla, joka välittää enemmän vääntöä takapyörille kääntyvyyden kohentamiseksi. Rovanperän erikoismallissa on puolestaan nimensä mukainen DONUT-asetus sekä kahva edellä ajoa helpottava KALLE-moodi suomalaistähden drifting-harrastuksen mukaisesti. Lisäksi molemmista autoista löytyy tavallisten GR Yaristen kaltainen NORMAL-asetus.

Kuva: Toyota

Sisällä erikoismallien statuksesta muistuttaa valmistajien mestaruudesta kertova laatta etumatkustajan puolella kojelautaa. Ogier Editionin ratin koristetikkaukset yhdistelevät puolestaan punaista, valkoista ja sinistä Ranskan lipun mukaisesti, kun taas Rovanperä Editionissa on sinivalkoisia ompeleita Suomi-teeman mukaan.

Erikoismalleja aiotaan valmistaa vain 100 kappaletta kutakin. Ostajat saavat myös kutsun tämän kauden Japanin MM-ralliin Toyotan vieraiksi. Siellä he pääsevät keskustelemaan Rovanperän ja Ogierin kanssa, ja luvassa on myös varikkokierros sekä kyydityksiä pikataipaleilla. Lisäksi ostajat saavat erikoislahjoja Toyotalta, ja heidän nimensä ikuistetaan tämän kauden ralliautoihin osassa kisoista. Erikoismallien hinnoista ja saatavuudesta eri markkinoilla ei ole sen sijaan kerrottu vielä mitään.

Kuva: Toyota
Kuva: Toyota
LähdeCarscoops

Lue lisää