Toyota esittelee Japanissa pakettiautokonsepteja – joukossa on myös globaali täyssähköinen Hiace

Japanissa on parhaillaan menossa Japan Mobility 2023 -niminen näyttely, jossa paikalliset autonvalmistajat ovat näkyvästi mukana. Toyota on tuonut paikalle pakettiautojen nelikon, joka tarjoilee sekä modernia että klassista otetta.

Tokyo Motor Show’n korvanneessa näyttelyssä esiteltävät prototyypit ovat japanilaismerkin Toyota Auto Body -divisioonan käsialaa. Kyseinen osasto on erikoistunut pakettiautoihin ja niiden pohjalta tehtyihin tilamalleihin, joiden laajaa kirjoa halutaan korostaa show’ssa näytteillä olevien konseptien myötä. Niistä merkittävin on tutkielma upouudesta täyssähköisestä Hiacesta.

Kuva: Toyota

Euroopan markkinoilla Hiacea ei ole myyty enää vuosiin, mutta uusi sähkötutkielma antaa esimakua tulevasta globaalista mallista. Tämä kertoo Toyotan entistä suuremmasta satsauksesta sähköautojen suuntaan, mutta sähköpakun teho- ja toimintamatkalukemat ovat vielä hämärän peitossa. Konseptin avulla halutaan sen sijaan havainnollistaa tehokasta tilankäyttöä, ja niinpä sähkö-Hiacessa ei ole kuin pelkkä kuskin penkki.

Tämän myötä kyytiin sopii parhaimmillaan 3,5 metrin pituisia esineitä ja lattia on täysin tasainen. Lastausta ja purkua helpottaa erityinen kärryratkaisu, ja auton ketteryyden kaupunkiolosuhteissa takaa ainoastaan 5,5 metrin kääntösäde. Lisäksi sähkö-Hiacessa on satsattu erilaisiin liitettävyyspalveluihin, jotta kuski löytäisi helpommin seuraavan määränpäänsä.

Kuva: Toyota

Hiace-teemaan sopivasti näyttelyssä nähdään myös viimeisen päälle entisöity ensimmäisen sukupolven yksilö vuodelta 1967. Näiden kahden lisäksi Toyotan osastoa koristavat Vellfire Spacious Lounge Concept – ja X-Van Gear Concept -nimiset tutkielmat. Ensin mainittu on tila-auton pohjalta tehty luksushenkinen konsepti, jossa kolmannen penkkirivin poistaminen on tuonut takaosastolle todella hulppeat tilat. Varustelun osalta voidaan mainita esimerkiksi jääkaappi sekä takakontin puolelta löytyvä vaateripustin.

Kuva: Toyota
Kuva: Toyota

X-Van Gear Concept näyttää puolestaan hieman tila-auton muottiin puristetulta modernisoidulta FJ Cruiserilta. Auto edustaa Toyotan mukaan uutta kategoriaa, joka yhdistelee tila-autojen väljyyden katumaastureiden kulmikkaaseen muotoiluun. Konseptissa on ajateltu erityisesti camping-harrastajia, jotka pääsevät sohvamaisille penkeille sekä edestä että takaa löytyvien liukuovien kautta. Etuistuimet voi kääntää ympäri osoittamaan toiseen suuntaan vaikkapa yhteisiä ruokahetkiä varten, jolloin on iloa myös keskirivin penkeistä syntyvistä pöydistä.

Kuva: Toyota
Kuva: Toyota
LähdeCarscoops

Lue lisää