Torinon kansallinen automuseo on todellinen automuseoiden helmi

Torinon keskustan eteläpuolella sijaitseva Museo Dell’Automobile Torino kätkee sisäänsä mittavan kokoelman autoja eri vuosiluvuilta. Joukossa on myös harvinaisuuksia, mitä ei taatusti tule vastaan muualla.

Museossa on kolmisenkymmentä eri osastoa, joilla on oma teemansa. Teemoina on mm. hevosista autoihin, tulevaisuuden autotalli, kaasu pohjassa, autourheilu ja aerodynamiikka. Museon kattaus elää vuosi vuodelta, mm. tänä vuonna isolla teemaosastolla nähdään Jaguarin historiaa ja muutamia erikoismalleja.

Museosta löytyy autojen lisäksi myös historian vaiheista kertovia tietoiskuja, autojen tekniikkaan, kuten esimerkiksi moottoreihin keskittyneitä osastoja ja valtava lattiaan upotettu kartta, jonka päällä voi kävellä ja hämmästellä Torinon jättimäisen autoteollisuushistorian siipien havinaa.

Museon jälkeen voi jatkaa tutustumista Torinon autoteollisuuteen vaikkapa Lingotton ostoskeskuksessa, mikä on rakennettu FIATin legendaarisen autotehtaan vanhoihin tiloihin. Valtavan kokoisesta ostoskeskuksessa on jäljellä vielä vanhat ajorampit, joita pitkin koeajoautot ajettiin rakennuksen katolle ja siellä vieläkin sijaitsevalle koeajoradalle.

Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo

Lisää kuvia museon tarjonnasta Jokamiehen Flickrissä!

Lue lisää