Torinon kansallinen automuseo on todellinen automuseoiden helmi

Torinon keskustan eteläpuolella sijaitseva Museo Dell’Automobile Torino kätkee sisäänsä mittavan kokoelman autoja eri vuosiluvuilta. Joukossa on myös harvinaisuuksia, mitä ei taatusti tule vastaan muualla.

Museossa on kolmisenkymmentä eri osastoa, joilla on oma teemansa. Teemoina on mm. hevosista autoihin, tulevaisuuden autotalli, kaasu pohjassa, autourheilu ja aerodynamiikka. Museon kattaus elää vuosi vuodelta, mm. tänä vuonna isolla teemaosastolla nähdään Jaguarin historiaa ja muutamia erikoismalleja.

Museosta löytyy autojen lisäksi myös historian vaiheista kertovia tietoiskuja, autojen tekniikkaan, kuten esimerkiksi moottoreihin keskittyneitä osastoja ja valtava lattiaan upotettu kartta, jonka päällä voi kävellä ja hämmästellä Torinon jättimäisen autoteollisuushistorian siipien havinaa.

Museon jälkeen voi jatkaa tutustumista Torinon autoteollisuuteen vaikkapa Lingotton ostoskeskuksessa, mikä on rakennettu FIATin legendaarisen autotehtaan vanhoihin tiloihin. Valtavan kokoisesta ostoskeskuksessa on jäljellä vielä vanhat ajorampit, joita pitkin koeajoautot ajettiin rakennuksen katolle ja siellä vieläkin sijaitsevalle koeajoradalle.

Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo Torinon automuseo

Lisää kuvia museon tarjonnasta Jokamiehen Flickrissä!

Aihepiirin uusimmat

Vippaa mulle Viitonen – Renaultin pikkuautoklassikko syntyy uudelleen sähköautona

Renault esitteli kolmisen vuotta sitten konseptin täyssähköisestä retrotyylisestä 5:stä. Tutkielma sai sen verran positiivisen vastaanoton, että tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä ensi-iltansa saava tuotantomalli näyttää lähes identtiseltä konseptiauton kanssa.

Käytettyjen autojen hinnat lähestyvät Yhdysvalloissa jo pandemiaa edeltänyttä tasoa

Käytettyjen autojen markkinat ovat Yhdysvalloissa vahvassa syöksykierteessä, sillä hinnat ovat jatkaneet jyrkkää laskuaan vuoden 2024 alkupuolella. Yleinen hintataso ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa tavallista suuremman kysynnän vuoksi.

Tässä on VW-konsernin ensimmäinen täyssähköinen hot hatch – Cupra Born VZ tarjoilee yli 320 hevosvoimaa

Cupra Born on asemoitu Volkswagen ID.3:n sporttisemmaksi sisarmalliksi, mutta hot hatchin statukseen sähköauton voimavarat eivät ole vielä riittäneet. Asian pitäisi muuttua nyt esitellyn VZ:n myötä.

Talvitestissä Citroën C5 X

Citroën C5 X:n talvitesti piti sisällään 1500 kilometriä matka- ja nurkka-ajoa, talvisään eri olomuodoissa nollakelistä lähes 30 pakkasasteeseen.

Tyyliniekan uusimmat