Toisen sukupolven BMW i8:n huhutaan saavan 750 hevosvoimaa pellin alle

BMW:n hybridiurheiluauto herätti kiinnostusta ja ihailua tullessaan vuonna 2014 markkinoille, vaikka hevosvoimien suhteen se olikin melkoisen maltillinen.

Nyt huhut kertovat kummia ja Automobile Magazine -lehden mukaan seuraavan sukupolven i8:ssa pannusta irtoaa jopa 750 hevosvoiman teho. Uuden i8:n odotetaan kuitenkin saapuvan vasta 2020-luvun alkupuolella ja pannu on tässä kohtaa väärä ilmaisu, sillä huhut kertovat, että autosta tulisi uudistusten myötä myös täyssähköauto. Se tarkoittaisi sitä, että 1,5 litrainen bensiinimoottori saisi väistyä sähkön tieltä.

Huhujen mukaan myös toimintamatka, kera suuremman akun, kasvaisi parempaan luokkaan, eli yli 400:n kilometriin. Tämän lisäksi autoon tulisi myös neliveto, jolloin se alkaisi jo vastata, yllätys yllätys, Teslan automalleja! Nähtäväksi jää, miten BMW:n missio Teslaa vastaan kantaa hedelmää. Yksi asia on kuitenkin selvää, että Teslalla on kunnon etumatka.

  • Avainsanat
  • i8

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat