Tina Turnerin entinen Mersu tarjolla – tämä S-luokka huutokaupataan muutaman viikon päästä

Toukokuussa edesmennyt Tina Turner piti musiikin ja näyttelemisen lisäksi myös autoista. 12-kertaisella Grammy-voittajalla oli mm. Jaguareja, Mercedes E 500:n tekniikkaa hyödyntänyt automaattivaihteinen ”Rambo-Lambo” Lamborghini LM002 sekä juttumme Mercedes S-luokka.

Tina Turner suostui ajamaan vain automaattivaihteisilla autoilla, joten alun perin manuaalivaihteisen LM002:n muuntaminen Mersun V8-automaattitekniikalle tuli maksamaan hulppeat 150 000 Saksan markkaa. Vuonna 1995 Turner tyytyi kuitenkin suoraan tehtaan jäljiltä olevaan Ässämersuun, olihan siinä jo vakiona automaattivaihteisto. Rockin kuningattaren olisi luullut päätyvän V12-koneiseen S 600:een tai ainakin viisilitraisella kasilla ladattuun S 500:een, mutta hän tyytyikin kuutoskoneiseen S 320:een.

Kuva: RM Sotheby’s

Turner ajoi useimmiten itse, joten valinta kohdistui vielä lyhytakseliväliseen perusmalliin. S 320:n lähtöhinta Saksan markkinoilla oli vuonna 1995 105 800 paikallista markkaa. Tällä rahalla sai 231 hevosvoimaa ja 315 newtonmetriä, jotka riittivät 225 km/h:n huippunopeuteen. Tina Turnerille lukemalla ei ollut kuitenkaan suurempaa merkitystä, koska autoa käytettiin pääosin Sveitsin Küsnachtissa Zürichin lähellä, jossa rajoittamattomien nopeuksien Autobahneista ei ollut enää tietoakaan.

Kuva: RM Sotheby’s

Turnerin Sveitsin asunnolle hankittu S 320 rekisteröitiin uutena EMI-musiikkiyhtiön nimiin. Dokumentit todistavat, että Tina Turner käytti mustaa Mersua arkiautonaan Sveitsissä, kunnes se myytiin 2000-luvun puolessavälissä saksalaiselle keräilijälle. Tämä laittoi auton naftaliiniin eikä ajanut sillä moneen vuoteen.

Kuva: RM Sotheby’s

S 320 on edelleen hyvässä alkuperäiskunnossa. Mittariin kertyneistä vajaasta 150 000 kilometristä todistavat lähinnä keulan muutamat kiveniskemät, ja musta nahkaverhoilukin on vielä edustuskelpoinen. Rockin kuningattaren entisen Mersun voi hankkia itselleen huutokaupassa, jonka RM Sotheby’s järjestää 25.11. Münchenissä.

Auto myydään juuri katsastettuna, ja sen mukana tulevat myös Turnerin omistusajoista kertovat sveitsiläiset paperit. Ennakkohinnaksi arvellaan 40 000 – 60 000 euroa, mikä kuulostaa yllättävänkin edulliselta näin suuren tähden vanhasta autosta puhuttaessa. Toisaalta samalla summalla saisi monta vastaavaa Mersua ilman Turner-lisää.

Kuva: RM Sotheby’s
Kuva: RM Sotheby’s
LähdeAuto Bild

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat