Tiesitkö, että Nissan valmisti sähköautoja jo 70 vuotta sitten?

Nissan tunnetaan tänä päivänä polttomoottoriautojensa lisäksi myös Leaf- ja e-NV200 -sähköautoistaan, joista jälkimmäinen on yli 70 vuotta sitten kehitetyn pakettiauton jälkeläinen.

Japani kärsi toisen maailmansodan jälkeen öljykriisistä ja autonvalmistajien piti kehittää vaihtoehtoisella energialla kulkevia ajoneuvoja. Prince Motors, joka sulautui myöhemmin Nissaniin, kehitti vuonna 1947 Tama-merkkisen pakettiauton, johon mahtui kaksi henkilöä ja hieman yli 450 kiloa tavaraa.

Tama-sähköpakettiauto on varustettu 3,3 kW:n sähkömoottorilla, jonka teho vastaa noin 4,5 hevosvoimaa. Autossa on 40 voltin lyijyakustot, joiden avulla autolla pääsi jopa 65 kilometrin toimintamatkaan ja 35 km/h huippunopeuteen. Se ei kuulosta tämän päivän mittapuulla paljolta, mutta vuonna 1947 se oli vaikuttavaa. Akut oli jo tuolloin sijoitettu auton alaosaan, jotta auton painopiste olisi mahdollisimman matala, ja kiihdytys tapahtui välittömästi, aivan kuten tämän päivän sähköautoissa.

Nissan panostaa voimakkaasti sähköautojen kehitykseen, kuten moni muukin autonvalmistaja. Tulemme näkemään seuraavan kymmenen vuoden sisällä huikean määrän uusia sähköautoja markkinoilla. Toivomme kuitenkin, että vanha kunnon polttomoottori ei tule kokonaan poistumaan, sillä mikä voittaisi moottorin murinan, pakoputken paukkeen ja bensankatkuisen hajun?

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat