Teslan kilpailija veti kovat lukemat mittariin – sähkösedanilla 378km/h huippunopeus

Yksi sähköautovalmistaja Tesla Motorsin amerikkalaisista kilpailijoista on Lucid Motors, joka kehittelee Teslan Model S -mallin suoraa kilpailijaa, Lucid Air -täyssähköautoa.

Lucid Motorsilla on töissä useampia entisiä Teslan työntekijöitä ja yhtiön on myös perustanut Teslan entinen varatoimitusjohtaja, Bernard Tse. Yhtiön taustalla on myös kiinalaista rahoitusta, mutta siitä huolimatta yhtiö toteaa visusti olevansa pesunkestävä amerikkalaisyhtiö.

Lucid Air -täyssähköautolla tempaistiin äskettäin näyttävä nopeusennätys, sillä huiman kiihdytyksen jälkeen, mittari näytti 378km/h. Vastaavaan nopeuteen ei kovin moni auto pysty, eikä varsinkaan perhesedan. Vertailun vuoksi, Tesla Model S:n huippunopeus on rajoitettu 249km/h. Ennätys tehtiin riisutulla ja turvakaarilla varustetulla Lucid Air -versiolla, jonka nopeusrajoitin oli poistettu. Testiauton paino oli arvatenkin tuotantomallia selvästi alhaisempi.

Nopeuskokeen tarkoituksena oli testata auton käyttäytymistä kovassa vauhdissa ja insinöörit saivatkin uutta tietoa muun muassa alustan toiminnasta. Järjettömän nopeuden tavoittelun toisena tarkoituksena oli varmaan antaa Teslalle pieni näpäytys tai varoitus siitä, mitä tuleman pitää. Tuotantomallissa huippunopeus todennäköisesti kuitenkin säädetään reilusti ennätyslukemia alemmaksi, mutta Lucid Air ei tule jäämään muun liikenteen jalkoihin, se on selvä.

Lucid Motorsilla on takanaan tuore 700 miljoonan taalan rahoitus, joka käytetään muun muassa tehtaan rakentamiseen ja tuotannon käynnistämiseen. Heillä on tosin myös melkoinen takamatka Teslaan verrattuna, jota ei oteta kiinni pelkällä järjettömällä huippunopeudella. Valmistaja on ilmoittanut mallien hinnan alkavan 60 000 dollarista, mikä on hieman Tesla Model S-mallin alapuolella.

Nopeusennätys tehtiin Transportation Research Centerissä, Ohiossa.

Suosittelemme

https://vimeo.com/224890962

Lähdeelectrek

Lue lisää