Teslan Cybertruck ei olekaan aivan sitä, mitä on luvattu

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on viestittänyt, että hänellä on huonoja uutisia kaikille Cybertuckista ennakkovarauksen tehneille asiakkailleen.

Globaalit kriisit koettelevat autonvalmistajia nykyään monelta eri suunnalta. Myös Tesla on saanut osansa, sillä kauan odotetun Cybertruckin hintalappu on noussut, ja auton ominaisuuksien hulppeista lupauksistakin on jouduttu tinkimään. Musk ilmoitti asiasta Teslan varsinaisessa yhtiökokouksessa Teslan uudella tehtaalla Teksasissa.

Ensimmäistä kertaa jo vuonna 2019 julkistettu Cybertruck on ollut monien viivästysten kohteena, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun Tesla ilmoitti muutoksista itse ajoneuvon suorituskykyyn.

”Ikävä kyllä Cybertruckin tekniset tiedot ja hinnat ovat erilaisia. Inhoan antaa tällaisia huonoja uutisia”, Musk sanoi, ja jatkoi, että nykyisen inflaation aikana ei voi mitenkään pitää kiinni luvatusta. Toimitusjohtaja ei kuitenkaan esittänyt mitään käytännön lukuja, joten on vaikea sanoa, mitä se tarkoittaa asiakkaille.

Suosittelemme

Kun Cybertruck esiteltiin näyttävästi ensimmäisen kerran, yritys lupasi, että takapyörien osalta yksimoottorinen perusmalli alkaa 39 900 dollarista, mikä olisi asettanut sen samalle viivalle kilpailevan Ford F-150 Lightningin kanssa.

Musk myös totesti, että inflaatio on pyyhkinyt koko autoteollisuuden yli, ja iskenyt erityisesti tuoreisiin yrityksiin. Esimerkiksi Teslan kovimpiin kilpailijoihin kuuluvan Rivianin tiedetään nostaneen jo autojensa hintoja jopa asiakkailta, jotka ovat jo tilanneet autonsa. Tämä päätös tosin sai autonvalmistajan osakekurssit syöksymään, ja pakotti yrityksen toimitusjohtajan pyytämään tapahtunutta anteeksi, sekä vetämään hinnannousupäätöksen takaisin.

Cybertruckin teknisistä ominaisuuksista Tesla sanoi vuonna 2019, että auton toimintamatka olisi jopa yli 800 kilometriä, kuorman kantokyky 1 588 kg ja vetokyky jopa 6 350 kg. Maavaraakin luvattiin 41 cm ja autossa piti alun perin olla kolme sähkömoottoria. Jos talouden näkymät jatkavat huonontumistaan Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa, on mielenkiintoista nähdä, mitä alun perin kaavaillusta Cybertruckista on jäljellä sen mahdollisen tuotannon alkamisen aikoihin ensi vuoden puolella.

Lue lisää