Teslan Cybertruck ei olekaan aivan sitä, mitä on luvattu

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on viestittänyt, että hänellä on huonoja uutisia kaikille Cybertuckista ennakkovarauksen tehneille asiakkailleen.

Globaalit kriisit koettelevat autonvalmistajia nykyään monelta eri suunnalta. Myös Tesla on saanut osansa, sillä kauan odotetun Cybertruckin hintalappu on noussut, ja auton ominaisuuksien hulppeista lupauksistakin on jouduttu tinkimään. Musk ilmoitti asiasta Teslan varsinaisessa yhtiökokouksessa Teslan uudella tehtaalla Teksasissa.

Ensimmäistä kertaa jo vuonna 2019 julkistettu Cybertruck on ollut monien viivästysten kohteena, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun Tesla ilmoitti muutoksista itse ajoneuvon suorituskykyyn.

”Ikävä kyllä Cybertruckin tekniset tiedot ja hinnat ovat erilaisia. Inhoan antaa tällaisia huonoja uutisia”, Musk sanoi, ja jatkoi, että nykyisen inflaation aikana ei voi mitenkään pitää kiinni luvatusta. Toimitusjohtaja ei kuitenkaan esittänyt mitään käytännön lukuja, joten on vaikea sanoa, mitä se tarkoittaa asiakkaille.

Suosittelemme

Kun Cybertruck esiteltiin näyttävästi ensimmäisen kerran, yritys lupasi, että takapyörien osalta yksimoottorinen perusmalli alkaa 39 900 dollarista, mikä olisi asettanut sen samalle viivalle kilpailevan Ford F-150 Lightningin kanssa.

Musk myös totesti, että inflaatio on pyyhkinyt koko autoteollisuuden yli, ja iskenyt erityisesti tuoreisiin yrityksiin. Esimerkiksi Teslan kovimpiin kilpailijoihin kuuluvan Rivianin tiedetään nostaneen jo autojensa hintoja jopa asiakkailta, jotka ovat jo tilanneet autonsa. Tämä päätös tosin sai autonvalmistajan osakekurssit syöksymään, ja pakotti yrityksen toimitusjohtajan pyytämään tapahtunutta anteeksi, sekä vetämään hinnannousupäätöksen takaisin.

Cybertruckin teknisistä ominaisuuksista Tesla sanoi vuonna 2019, että auton toimintamatka olisi jopa yli 800 kilometriä, kuorman kantokyky 1 588 kg ja vetokyky jopa 6 350 kg. Maavaraakin luvattiin 41 cm ja autossa piti alun perin olla kolme sähkömoottoria. Jos talouden näkymät jatkavat huonontumistaan Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa, on mielenkiintoista nähdä, mitä alun perin kaavaillusta Cybertruckista on jäljellä sen mahdollisen tuotannon alkamisen aikoihin ensi vuoden puolella.

11 KOMMENTIT

  1. Noi vety miehet kyllä löytää joka paikkaan. Suomessa on tasan 1 vetyauto, jotta siitä saadaan kokemuksia, mielelläni kuulisin rehellisiä veikkauksia minä vuonna täällä olisi 10 vetyautoa ? Tai 10 tankkauspaikkaa vedylle ? Se ei kuitenkaan ole ihan lähiaikoina.

  2. Kaikki tietää ettei ole menetelmää kuinka vedyn jakelu voidaan hoitaa tehokkaasti, ei ole kivaa odottaa 15 min joka tankkauksen välissä tankkausaseman paineistusta.

  3. Joka vielä väittää vetyautojen olevan tulevaisuudessa henkilöliikenteessä missään merkittävässä roolissa, ei ole tutustunut asiaan tai ymmärtänyt sitä.

  4. Hienoa analysointi protoneilta. Onko neutronit vielä tallessa? 🤭 Spedet taas kertoo kuinka maailma pelastetaan toetokoneelta 🤗

  5. Ajelen tätä nykyä sähköllä ja se on täysin ylivoimainen. Nykyisissä autoissa ainoa tilanne, missä se häviää on, kun joutuu vetämään raskaan peräkärryn talvella Lappiin. Siinä tulee pari ylimääräistä pysähdystä ja aikaa menee tunti-pari enemmän. Toisaalta säästöä tulee satanen.

    Vetyauto on sähköauto, jossa on tarpeeton generaattori mukana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat