Teslalla ajettiin 1078 km yhdellä latauksella

Italialaiset Tesla-fanit ajoivat äskettäin Tesla Model S 100D-autolla peräti 1078 kilometriä yhdellä latauksella. Model S käytti matkaan yhteensä 98,4 kWh, mistä voidaan laskea melko vaikuttava 91 Wh/km “kulutus”.

Teslan kotisivuilla olevan laskurin mukaan, Model S 100D -mallille luvataan 656 km toimintamatka, kun ajetaan 80km/h ja lämpötila on noin +20 celsiusastetta. Ennätyksen tehneet Tesla Owners Italia -kerhon jäsenet ajoivat sähköä säästäen todella hiljaa ja ajotietokoneen mukaan viimeiset kaksi tuntia ajettiin alle 40km/h.

Vaikka ennätyslukeman tavoittelu vaatikin tavallista hiljaisempaa matkavauhtia, on tämä hieno osoitus Teslan lippulaivasähköauton kyvyistä. Akustot kehittyvät jatkuvasti ja todennäköisesti jo lähivuosina on tuhannen kilometrin toimintamatka mahdollista saavuttaa normaalillakin matkavauhdilla. Silloin ollaan jo samoissa lukemissa isotankkisten dieselautojen kanssa, joten mihin niitä enää tarvitaan?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat