Tesla viilaa pick-upiaan – päivitetty Cybertruck esitellään vielä tämän vuoden aikana

Tesla onnistui kohauttamaan automaailmaa oikein toden teolla, kun superkulmikkaan Cybertruckin konsepti tuotiin julkisuuteen noin vuosi sitten. Moni piti autoa ensin vitsinä, mutta Tesla kertoi heti kättelyssä olevansa tosissaan radikaalin luomuksensa kanssa.

Hieman myöhemmin kalifornialaislähtöinen sähköautopioneeri paljasti kuitenkin, että Cybertruckin tuotantoversiosta tulee hieman pienempi kuin todella massiivisesta tutkielmasta. Siitä lähtien monet ovat odottaneet kieli pitkällä tuotantomallin näkemistä, koska autosta on jo tehty hurja määrä ennakkotilauksiakin. Odottavan aika on ollut pitkä, mutta se on pian ohi. Teslan ylin pomo Elon Musk paljasti nimittäin Twitterissä, että päivitetty Cybertruck tuodaan julkisuuteen noin kuukauden päästä.

Muskin viestintä on välillä vähintään sekavaa, ja tämä koskee myös Cybertruckia. Elon Musk kertoi nimittäin toukokuussa, että pick-upin lopullisesta tuotantoversiosta tulee hieman valtavaa prototyyppiä pienempi, mutta nämä sanat vedettiin takaisin jo muutama päivä myöhemmin. Silloin Musk ilmoitti, että autoon tehdäänkin pieniä parannuksia muotoilun osalta.

Myöhemmin hän täsmensi vielä sanojaan. Tesla pyrkii kuulemma aina tekemään lopullisesta myyntimallista alun perin esiteltyä versiota paremman toisin kuin monet muut valmistajat, joiden radikaalit konseptit latistuvat pahasti matkalla sarjatuotantoautoksi. Tämä on tavoitteena myös Cybertruckin suhteen, joten odotettavissa on monia pieniä viilauksia. Esimerkiksi Model 3:n tuotantomalli ei kuitenkaan juurikaan eroa alun perin esitellystä versiosta, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka isoja muutoksia pick-upiin tehdään.

Suosittelemme

Tulevat omistajat lienevät eniten huolissaan pick-upin koosta jopa isoja lava-autoja rakastavilla jenkkimarkkinoilla. Vuosi sitten esitelty Cybertruck-tutkielma on nimittäin niin massiivinen, että se ei sovi edes amerikkalaisstandardien mukaan mitoitettuun tavalliseen autotalliin. Se jää kuitenkin nähtäväksi, tehdäänkö täyssähköisen pick-upin mitoille vielä jotakin vai keskitytäänkö päivityksessä vain radikaalimpien särmien hiomiseen.

LähdeCarscoops

Lue lisää