Tesla uhkaa Cybertruckin uusia omistajia 50 000 dollarin sakolla, mikäli nämä myyvät autonsa ilman lupaa

Jos omistajan on pakko myydä Cybertruck-autonsa, niin tästä on ilmoitettava Teslalle kirjallisesti, ja autonvalmistajalla on etuosto-oikeus ostaa ajoneuvo takaisin.

Tesla ei anna Cybertruckin omistajien myydä uutta sähköistä lavankuljetintaan ensimmäisen vuoden aikana toimituksesta, elleivät he hae nimenomaista lupaa autonvalmistajalta, ja anna Teslalle mahdollisuutta ostaa sitä takaisin.

Cybertruck on Teslan kaikkien aikojen odotetuin tuotos, ja toimitusjohtaja Elon Musk on lupaillut, että ensimmäiset toimitukset alkaisivat pian 30. marraskuuta. Vaikka Tesla ei ole vielä edes julkistanut Cybertruckin lopullisia teknisiä tietoja ja hintatietoja, se on päivittänyt moottoriajoneuvojen tilaussopimuksensa koskemaan vain ja ainoastaan Cybertruckin omistajia.

Omistajat, jotka haluavat myydä ajoneuvonsa ensimmäisen vuoden aikana, voivat tehdä niin vain ”odottamattomasta syystä”, ja heidän on ilmoitettava tästä Teslalle kirjallisesti, sekä annettava yritykselle kohtuullinen aika ostaa ajoneuvo takaisin oman harkintansa mukaan. Jos Tesla kieltäytyy ostamasta ajoneuvoa, omistajat voivat myydä sen kolmannelle osapuolelle, mutta vasta omistajan saatuaan kirjallisen suostumuksen autonvalmistajalta.

Kuva: Tesla.

Sopimusrikkomuksesta voi saada 50 000 dollarin sopimussakon, tai vaihtoehtoisesti ajoneuvon arvon suuruisen mätkyn. Tesla voi myös pyrkiä estämään ajoneuvon omistusoikeuden siirtymisen, ja kieltäytyä pahimmassa tapauksessa myymästä omistajalle enää tulevia ajoneuvojaan.

Ei ole tavatonta, että autonvalmistajat estävät haluttujen uusien ajoneuvojen omistajia myymästä niitä eteenpäin. Ford teki aikanaan vastaavanlaisen tempun kolmannen sukupolven GT Mustangin kanssa, ja myös GM halusi estää uusien omistajien kaupanteon alkupään GMC Hummer EV autojensa kanssa.

Suosittelemme

Porschekin soveltaa moista pykälää usein rajoitetun erän 911-versioiden kanssa, ja pakottaa tälläkin hetkellä uuden 911 S/T:n ostajat vuokraamaan ajoneuvonsa ensimmäisten 12 kuukauden ajaksi. On kuitenkin hyvin epätavallista, että autonvalmistaja asettaa vastaavan uudelleenmyynnin estosäännön massamarkkinoille tarkoitetulle autolle, kuten Cybertruck, josta Teslalla on kuulemma jo yli kaksi miljoonaa tilausta plakkarissaan.

Tesla ei ole paljastanut, onko sen sääntösopimus voimassa koko Cybertruckin useamman vuoden kattavalla tuotantokaudella, vai voiko se olla voimassa vain niille omistajille, joille auto toimitetaan muutaman ensimmäisen kuukauden aikana. Olipa tilanne mikä tahansa, se varmasti järkyttää niitä, jotka ovat saaneet halutun alkupään mallin, ja ovat jo ehtineet suunnitella käärivänsä autolla sievoiset myyntivoitot.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat