Tesla nousi voitolle

Tesla nousi voitolliseksi 2018 kolmoskvartaalilla. Elon Muskin luotsaama sähköautovalmistaja sai kasaan 6,8 miljardin dollarin liikevaihdon, josta jäi viivan alle 312 miljoonan voitto. Konkurssihuhut voidaan kuopata hetkeksi, koska kassassa muhii jo kolme miljardia dollaria.

Tesla Model 3 siivitti yrityksen hurjaan nousuun mallin ollessa jo USA:n viidenneksi myydyin auto. Edellä on ainoastaan Toyotan ja Hondan perusmalleja, joten automyynnin arvolla mitattuna Model 3 on USA:n ylivoimainen ykkönen. Kolmoskvartaalilla valmistui 55480 Model 3:a, joista syyskuun osuus oli 22500 autoa. Vuoden lopussa Model 3 hätyyttelee jo kolmen kärkeä tahdin pysyessä samana.

Myös Model S ja Model X myyvät edelleen mainiosti. Näiden mallien osuus tuotannosta on reilut 25 000 autoa, joten tehtaalta rullasi ulos 80 000 autoa. Syyskuun viimeisellä viikolla linjalta rullasi peräti 5300 kolmosta, joten Tesla on saanut pikku hiljaa hiottua tuotannon kohdilleen. Verrokkina lean-tuotannostaan kuulu Toyota valmisti aiemmin samalla tehtaalla noin 6000 autoa viikossa.

Tulosjulkistuksen yhteydessä ilmoitettiin myös Euroopan toimitusten alkavan pian. Auton varanneet pääsevät jättämään tilauksen vielä tämän vuoden puolella, ja toimitukset alkavat vuoden 2019 alkupuolella.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat