Lisää nopeutta ja pienempiä päästöjä – Tesla Model X -ambulanssi otettiin käyttöön Hollannissa

Hätäpalveluja tarjoava Falck otti käyttöön ensimmäisen Tesla Model X -ambulanssin Hollannissa. Takana on fossiilisten polttoaineiden kulutuksen ja päästöjen vähentäminen, mutta toki Tesla tuo kuljetuksiin myös hieman lisää nopeutta.

Yksi vastaavanlainen hälytysajoneuvo on nähty Hollannissa aiemminkin, mutta Falckin varustelema, varsinainen ambulanssi on yhtiön mukaan ensimmäinen lajissaan. Yhtiön toimitusjohtaja Jakob Riis kertoo, että he halusivat uudistaa vanhanaikaisen ambulanssin ympäristöystävällisempään versioon.

Tesla-ambulanssin takaosassa voi kuljettaa potilaita makuuasennossa ja autossa on kaikki ambulanssin tarvitsemat varusteet. Apulaitteita varten autossa on myös oma sähköjärjestelmänsä, mikä ei ole riippuvainen auton akustosta. Autossa on myös sähköä säästävä erillinen lämmitysjärjestelmä, jonka polttoaineena käytetään metyylialkoholia, eli metanolia. Tesla-ambulanssi on tällä hetkellä ajossa Syddanmarkin alueella, missä sen soveltuvuutta ja kestävyyttä ambulanssikäyttöön testataan oikeissa hälytystilanteissa.

Tesla Model X -ambulanssi
Kuva: Falck

Aihepiirin uusimmat