Tesla julkisti uuden hinnat alkaen -mallin

Teslan Model 3 myy mainiosti. Mallistoon on juuri lisätty uusi hinnat alkaen -malli, ja Yhdysvalloissa kolmosen rattiin pääsee nyt edullisimmillaan 45 000 dollarilla. Nykykurssilla listahinta on siis jo alle 40 000 euroa. Esimerkiksi Kaliforniassa hintaa alentaa vielä osavaltion 7500 dollarin sähköautotuki.

Kyse ei ole vielä varsinaisesta halpamallista jonka saapumista markkinoille saadaan vielä odotella, vaan pikkuakun ja ison akun väliin lisätystä kolmannesta vaihtoehdosta. Elon Muskin twiittien perusteella autossa on iso akku, jonka kennojen määrää on vähennetty. Tuleva lyhyen rangen malli saa spekulaatioiden mukaan oman akkuversion.

Kaliforniassa Model 3 ostaja saa vielä 7500 dollarin tuen. Nyt alkaa olla hinta kohdillaan!

Tälläkin akulla varustetulle autolle luvataan 420 km kantama (EPA 260 mailia), joka on edelleen kova luku kilpailijoihin nähden. Esimerkiksi Jaguarin I-Pace ei pysty samaan 30 000 dollarin lisähinnasta huolimatta. Myös Hyundain uusi Kona Electric jää isoakkuisenakin versiona pari mailia alle kolmosen.

Suorituskyky on edelleen kohdillaan. Model 3 kiihtyy sataseen 5,6 sekunnissa ja huippunopeus on yli 200 km/h.

Uuden version toimitukset alkavat vielä tämän vuoden puolella.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat