Tesla Cybertruck julkistetaan perjantaiaamuna

Teslan odotettu avolavamalli julkistetaan Los Angelesissa torstai-iltana eli Suomessa varhain perjantaiaamuna. Odotukset ovat korkealla, etenkin kun Elon Musk on maininnut auton olevan cyberpunkkia Blade Runnerin hengessä. Harrastajat ovat luoneet joukon omia näkemyksiään, ja pian selviää kuinka lähellä todellisuutta ollaan.

Tähän mennessä tulevasta uutuudesta tunnetaan seuraavat tiedot:

  • Neliveto (luonnollisesti) ja ainakin kaksi moottoria

  • Yli 100 kWh akku, eli range voi olla jopa 800 km

  • 240 V ulostulo sähkötyökalujen ym. käyttöä helpottamaan

    Suosittelemme

  • Hinta alkaen alle 49 000 dollaria

Nimeksi uutukaiselle on povattu Model B, jolloin nykyinen S3XY -nelikko olisikin B S3XY.

Jatkuuko osakkeen nousukiito?

Teslan markkina-arvo on julkistuksen alla noussut jo 65 miljardiin euroon ja Teslan osakkeen arvo on lähes tuplaantunut tämän vuoden pohjista. Kolmoskvartaalin odotuksia kovempi tulos sysäsi osakkeen nousuralliin, ja Kiinan tehtaan käynnistyminen ennätysajassa jatkoi hyvää kehitystä. Mikäli uusi Cybertruck on yhtään odotusten mukainen, niin ennätyksiä rikottaneen jatkossakin.

Seuraa julkistusta livenä Hyvinkään Sveitsissä

Jokamies seuraa julkistustilaisuutta livenä huomenna klo 6:00 alkaen Hyvinkään Sveitsin Biorexissä. Päivitämme tietoja artikkeliin sitä mukaa kun niitä tihkuu, joten kannattaa laittaa kello soimaan ajoissa.

Jos haluat mukaan seuraamaan tilaisuutta, niin muutama nopea mahtuu vielä mukaan. Ilmoittautumiset tämän illan aikana suoraan Teslaclubille: kirsi(ä)teslaclub.fi.

Lue lisää