Tavoitteleeko McLaren huippunopeuskuninkuutta uudella Speedtail-hyperautollaan?

Koeajoimme äskettäin McLaren 570S Spider -superauton, joka sai adrenaliinin virtaamaan suonissa 570 hevosvoiman voimalla. Vaikka auto oli vaikuttava ilmestys ja kokemus, se ei kuitenkaan ole lähellekään parasta mitä McLaren voi tarjota. Kehitteillä on hyperauto, jonka on tarkoitus yltää vielä suurempaan huippunopeuteen, kuin legendaarinen McLaren F1.Koodinimellä McLaren BP23 kehitellyn hyper-GT:n nimeksi tulee Speedtail ja sitä valmistetaan vain 106 yksilöä, joista kaikki on jo myyty. Noin kahden miljoonan euron hintalapulla varustetun hyperauton huippunopeus tulee todennäköisesti olemaan yli 400 km/h, mikä nostaa McLarenin tuotantoautojen sarjassa samaan kastiin Koenigseggin ja Bugattin huippumallien kanssa.

Speedtailin kuljettaja tulee istumaan auton keskellä ja molemmin puolin kuljettajasta katsoen takaviistossa on paikat kahdelle matkustajalle – aivan kuten vuonna 1993 lanseeratussa McLaren F1-hyperautossa. Speedtail julkistetaan tämän vuoden lokakuussa.

Jukka Mykkänen
Jukka Mykkänen on Tyyliniekan toimituspäällikkö, joka kirjoittaa mielellään kiinnostuksen kohteistaan, kuten autoista ja kelloista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, autonäyttelyissä, venettä kunnostaessa tai luonnossa liikkuessa. Itsekehittämisen kohteena tällä hetkellä on videokuvaus- ja editointi, sekä live-tuotanto.

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.