Tavoitteleeko McLaren huippunopeuskuninkuutta uudella Speedtail-hyperautollaan?

Koeajoimme äskettäin McLaren 570S Spider -superauton, joka sai adrenaliinin virtaamaan suonissa 570 hevosvoiman voimalla. Vaikka auto oli vaikuttava ilmestys ja kokemus, se ei kuitenkaan ole lähellekään parasta mitä McLaren voi tarjota. Kehitteillä on hyperauto, jonka on tarkoitus yltää vielä suurempaan huippunopeuteen, kuin legendaarinen McLaren F1.

Koodinimellä McLaren BP23 kehitellyn hyper-GT:n nimeksi tulee Speedtail ja sitä valmistetaan vain 106 yksilöä, joista kaikki on jo myyty. Noin kahden miljoonan euron hintalapulla varustetun hyperauton huippunopeus tulee todennäköisesti olemaan yli 400 km/h, mikä nostaa McLarenin tuotantoautojen sarjassa samaan kastiin Koenigseggin ja Bugattin huippumallien kanssa.

Speedtailin kuljettaja tulee istumaan auton keskellä ja molemmin puolin kuljettajasta katsoen takaviistossa on paikat kahdelle matkustajalle – aivan kuten vuonna 1993 lanseeratussa McLaren F1-hyperautossa. Speedtail julkistetaan tämän vuoden lokakuussa.

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat