Tässä se nyt on! Mersun uusi pickup ensiesittelyssä

Mercedes-Benz tarjoaa ensisilmäyksen uuteen X-sarjan pickupiin Tukholmassa esiteltävällä Concept X-Class -mallilla. Viiden hengen ohjaamolla varustettu konseptiauto esitellään kahtena muotoiluvaihtoehtona, powerful adventurer ja stylish explorer.

Mercedes-Benz on ensimmäinen premium-luokan autonvalmistaja, joka esittelee oman mallinsa keskikokoisten pickupien luokassa. Samalla myös Mercedes-Benz-pakettiautojen tarjonta laajenee neljänteen mallisarjaan.

”Täytämme omalla pickupilla yhden viimeisistä aukoista omassa automallistossamme. Tavoitteemme on tarjota asiakkaille autoja, jotka sopivat juuri heidän omiin erityisvaatimuksiinsa. X-sarja määrittelee uuden laatutason kasvavassa pickup-autojen segmentissä”, Daimler AG:n pääjohtaja Dr Dieter Zetsche sanoo.

”Tuleva X-sarjamme ei tunne kompromisseja. Auton erillisrunko, voimakas kuusisylinterinen moottori ja jatkuva neliveto ovat oletusarvoja meille. X-sarja tulee vetoamaan niihinkin asiakkaisiin, jotka eivät ole tätä ennen edes harkinneet pickup-auton ostamista”, Mercedes-Benz-pakettiautojen johtaja Volker Mornhinweg jatkaa.

Mercedes-Benzin X-sarja lanseerataan loppuvuodesta 2017. Daimler AG investoi uuteen tuotteeseensa 9-numeroisen määrän euroja. Uuden pickupin ydinmarkkina-alueet ovat Eurooppa, Argentiina, Brasilia, Etelä-Afrikka ja Australia.

Concept X-Class stylish explorer

Mercedes-Benz Concept X-Class Mercedes-Benz Concept X-Class

Concept X-Class stylish explorer on metallinvalkoinen, urheilullinen ja dynaaminen tulkinta pickupista sovitettuna kaupunkiympäristöön. Auton etuosaa on korostettu konepellin voimakkaalla muotoilulla ja isokokoisilla etuvaloilla. SUV-tyylinen etuhelma ja muhkeat lokasuojat korostavat auton leveyttä ja antavat tilaa isoille renkaille kovaan off-road-käyttöön. Autossa on 22-tuumaiset pyörät sekä antrasiitin ja kromin sävyiset kevytmetallivanteet.

Matkustamossa vuorottelevat lämpimät ja viileät värit. Istuimissa on ruskea, kotoisen pehmeä nupukkinahkapäällyste. Samaa ruskean sävyä löytyy kojelaudasta yhdistettynä vaaleaan nappanahkaan. Koristeosissa käytetään aitoa avohuokoista savunharmaata tammea sekä harjattua ja kiiltävää alumiinipintaa. Keskeltä kojelautaa löytyy tarkka monitoiminäyttö, keskikonsolista puolestaan touchpad-ohjain. Sen avulla kuljettaja voi kädenliikkeillä ja tietokonehiiren tapaan kirjaimia ja merkkejä syöttämällä hallita auton monipuolisia infotainment-ominaisuuksia.

Concept X-Class powerful adventurer

Mercedes-Benz Concept X-Class Mercedes-Benz Concept X-Class

Concept X-Class powerful adventurer heijastelee perinteisiä pickup-autoihin liitettyjä perusarvoja: lujuutta, kestävyyttä ja vahvaa maastokelpoisuutta. Näyttävä lemonax-metalliväri, 1,9 metrin korkeus, atleettinen ulkonäkö ja mahtavat 35 x 11,50 -kokoiset pyörät herättävät kunnioitusta jo ensi näkemältä. SUV-tyylinen, kaksipuolainen etusäleikkö, alleajosuojat edessä ja takana ja hiilikuitusävyiset pyöräkotelon reunalistat korostavat entisestään mallin vahvaa off-road-estetiikkaa. Kovaan käyttöön viittaavat myös edestä löytyvä sähkövinssi ja takaosan metallinen vetokoukku.

Mercedes-Benzin tulevan X-sarjan moottorivalikoiman huipulle asettuu V6-dieselvaihtoehto, jonka yhteydessä on aina 4Matic-neliveto. Vääntävä moottorin, sähköisen luistonhallinnan, alennusvaihteen ja kahden tasauspyörästön lukon muodostama järjestelmä tarjoaa ylivoimaiset ajo- ja veto-ominaisuudet kaikissa olosuhteissa. Luistonhallinta ja sähköisesti tarpeen mukaan toimivat tasauspyörästön lukot ohjaavat voimaa pyörille aina tarpeen mukaan. Vaativimmassa maastoajossa taka-akselin lukko sekä akselien välinen tasauspyörästölukko voidaan lukita manuaalisesti.

X-sarjan voimalinja ja auton vahva erillisrunko takaavat pickupille loistavat käyttöominaisuudet. Hyötykuorman paino voi olla jopa yli 1,1 tonnia, ja auton perään voidaan kytkeä 3,5 tonnia painava perävaunu. Leveä raideväli, viiteen tukivarteen perustuva taka-akselin rakenne sekä tarkasti säädetyt alustan vaimennusominaisuudet takaavat vakuuttavat ajo-ominaisuudet niin maantiellä kuin maastossa. X-sarja tarjoaa myös huippuluokan tutka- ja kameraperusteiset ajoavustin- ja turvajärjestelmät, joista iso osa on autossa jo vakiovarusteina.

Toinen X-sarjaa luonnehtiva ominaisuus – ja poikkeus nykyisiin pickup-malleihin verrattuna – on auton verkottuneisuus. X-sarjan verkkopääte on varustettu omalla sim-kortilla, jonka avulla käytössä ovat kattavat Mercedes me -palvelut sekä älypuhelin- ja pc-yhteydet. Kuljettaja voi koska tahansa hakea käyttöönsä esimerkiksi navigaatiotietoja tai seurata autonsa tilaa, vaikkapa polttoainetankin täyttöastetta, etänä oman puhelimensa tai päätelaitteensa avulla. Samalla tavalla onnistuvat esimerkiksi X-sarjan huoltopalveluiden tilaus ja hallinta sekä avun saaminen paikalle ongelmatilanteissa.

Mercedes-Benzin uusi X-sarja valmistetaan yhteistyössä Renault-Nissanin kanssa. Eurooppaan, Australiaan ja Etelä-Afrikkaan tarkoitettujen autojen tuotanto alkaa Nissanin tehtaalla Barcelonassa vuoden 2017 aikana. Latinalaiseen Amerikkaan menevien autojen valmistus käynnistyy Argentiinan Cordobassa vuonna 2018.

Jukka Mykkänen
Jukka Mykkänen on Tyyliniekan toimituspäällikkö, joka kirjoittaa mielellään kiinnostuksen kohteistaan, kuten autoista ja kelloista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, autonäyttelyissä, venettä kunnostaessa tai luonnossa liikkuessa. Itsekehittämisen kohteena tällä hetkellä on videokuvaus- ja editointi, sekä espanjan kielen opiskelu. Hola!

Videot

Uusimmat

Kiinan vastaus luksuslimolle on pidennetty Hongqi H9+

Ainakin näin länsimaalaisittain erikoisesta nimestään huolimatta tällä normikorisesta autosta pidennetyllä mallilla on tarjota parasta mahdollista luxusta Kiinan suunnalta. Jutun kuvat...

Tyylikäs vanha kuplavolkkari on sijoitus, joka saattaa kiinnostaa myös naisia

Vanhojen autojen maailmassa hinnat heittelevät kuin pörssimarkkinoilla. Iäkäs kuplavolkkari voi sen sijaan olla tasaisesti arvoaan nostava, jonka ostajakunta on...

Hyundai Sonata – alkuvuosien kompasteluista vakavasti otettavaksi automalliksi

Sonata, tuo eteläkorealaisen autotehtaan toivo esiteltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1985. Eteläkorealainen sonaatti vaikutti alkuun lyhyeltä, sillä parin ensimmäisen...

Tässä se nyt on – Gordon Murrayn T.50 kirjoittaa superautojen sääntökirjan uusiksi

Brittiläinen autonsuunnittelija Gordon Murray vaikutti yli parisenkymmentä vuotta Formula 1:ssä, jossa hän rikkoi rajoja, ja toteutti rohkeasti visioitaan. Keveys...

80-luvun farmari-Buick oli vielä lama-Suomessakin tuttu näky

80-luvulla Yhdysvalloissa tila-autot olivat vasta syrjäyttämässä farmarin asemaa perheautona. Samaan aikaan Suomessa vastaavia autoja hamstrattiin verotussyistä. Käytetty farkku-Buick tai Chevrolet...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...