Tässä on vuoden kaunein konseptiauto: Renault TreZor

Konseptiauto tarkoittaa prototyyppiä, jonka avulla autonvalmistaja esittelee uutta muotoilua tai tekniikkaa. Tarkoituksena on kerätä toimittajien ja suuren yleisön palautetta, jota voidaan hyödyntää myöhemmin tuotannossa. Joskus konseptiautot päätyvät jopa vain pienin muutoksin tuotantoon, mutta useinmiten ne ovat melkoisen kaukana lopullisesta mallista.

Arvostetun autotapahtuman, Concorso d’Eleganza Villa d’Este, raati on valinnut tapahtumassa esitellyn Renault TreZor -konseptiauton vuoden kauneimmaksi. Palkinnon pokkasi Laurens van den Acker, Renaultin Senior Vice President of Corporate Design.

Konseptiauto TreZor esiteltiin ensimmäisen kerran jo Pariisin autonäyttelyssä viime syyskuussa. TreZor ehti myös voittaa vuoden konseptiauto -palkinnot International Automobile Festival -tapahtumassa Pariisissa ja Geneven Car Design Awards -gaalassa.

Renault TreZor
Renault TreZor

Renault TreZor on toimiva konseptiauto, joka on viimeistelty huippulaadukkaasti ja muotoiltu omintakeisesti. Auto ilmentää Renaultin tulevaisuuden mallien designlinjoja ja ehkä myös tulevaa voimalinjaa. TreZorin voimanlähteenä on Formula E -sarjasta tuttu täyssähkömoottori, joka tuottaa 260kW (350hv) tehoa ja 380Nm vääntöä.

TreZorin mielenkiintoisin toiminnallinen yksityiskohta on ylösnouseva konepellin ja katon yhdistelmä, joka aukeaa päästääkseen kuljettajan ja matkustajan autoon. Autossa ei ole lainkaan perinteisiä ovia.

Renault TreZor
Renault TreZor
Renault TreZor
Renault TreZor

Concorso d’Eleganza Villa d’Este -tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1929 Como-järven rannalla Italiassa. Vuosittainen tapahtuma houkuttelee paikalle lukuisia keräilijöitä ja muita autoista kiinnostuneita ympäri maailman.

Lue lisää