Tässä on vuoden kaunein konseptiauto: Renault TreZor

Konseptiauto tarkoittaa prototyyppiä, jonka avulla autonvalmistaja esittelee uutta muotoilua tai tekniikkaa. Tarkoituksena on kerätä toimittajien ja suuren yleisön palautetta, jota voidaan hyödyntää myöhemmin tuotannossa. Joskus konseptiautot päätyvät jopa vain pienin muutoksin tuotantoon, mutta useinmiten ne ovat melkoisen kaukana lopullisesta mallista.

Arvostetun autotapahtuman, Concorso d’Eleganza Villa d’Este, raati on valinnut tapahtumassa esitellyn Renault TreZor -konseptiauton vuoden kauneimmaksi. Palkinnon pokkasi Laurens van den Acker, Renaultin Senior Vice President of Corporate Design.

Konseptiauto TreZor esiteltiin ensimmäisen kerran jo Pariisin autonäyttelyssä viime syyskuussa. TreZor ehti myös voittaa vuoden konseptiauto -palkinnot International Automobile Festival -tapahtumassa Pariisissa ja Geneven Car Design Awards -gaalassa.

Renault TreZor
Renault TreZor

Renault TreZor on toimiva konseptiauto, joka on viimeistelty huippulaadukkaasti ja muotoiltu omintakeisesti. Auto ilmentää Renaultin tulevaisuuden mallien designlinjoja ja ehkä myös tulevaa voimalinjaa. TreZorin voimanlähteenä on Formula E -sarjasta tuttu täyssähkömoottori, joka tuottaa 260kW (350hv) tehoa ja 380Nm vääntöä.

TreZorin mielenkiintoisin toiminnallinen yksityiskohta on ylösnouseva konepellin ja katon yhdistelmä, joka aukeaa päästääkseen kuljettajan ja matkustajan autoon. Autossa ei ole lainkaan perinteisiä ovia.

Renault TreZor
Renault TreZor
Renault TreZor
Renault TreZor

Concorso d’Eleganza Villa d’Este -tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1929 Como-järven rannalla Italiassa. Vuosittainen tapahtuma houkuttelee paikalle lukuisia keräilijöitä ja muita autoista kiinnostuneita ympäri maailman.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat