MAINOS: Hovisepät

EUREKA!

Hamilton-kellot
nyt Hovisepiltä.

Tutustu ja ihastu

Tässä on todellinen tee se itse -projekti – jenkkimies 3D-tulosti itselleen Lamborghinin

USA:n Coloradossa asuvalla Sterling Backuksella ei ole ollut juuri vapaa-ajan ongelmia viimeisten puolentoista vuoden aikana. Hän on nimittäin rakentanut autotallissaan 1:1-kokoista kopiota yhdestä maailman tunnetuimmista superautoista, eli Lamborghini Aventadorista. Idea sai alkunsa, kun miehen poika ihastui Aventadoriin Forza Horizon 3 -autopelissä. Poika kysyi isältään, että voisiko samanlaisen auton rakentaa itse, jolloin Sterling tarttui toimeen.

Fyysikkona työskentelevä mies halusi Lambo-projektin avulla välittää jälkikasvulleen innostuksensa tiedettä ja koneenrakentamista kohtaan. Tärkeimpänä työkaluna ovat palvelleet kolme erilaista 3D-tulostinta, eli noin 650 dollarin arvoinen QIDI Xpro ja kaksi vielä edullisempaa printteriä. Replika-Aventadorin korinosat on tulostettu muovista pieninä palasina, jotka on liimattu yhteen. 3D-printatut osat eivät olleet kovin tukevia, joten ne päällystettiin vielä hiilikuidulla komponenttien vahvistamiseksi. Suurin osa korinosista on saatu tehtyä tällä tekniikalla, ja jopa aidonoloiset takavalot ovat peräisin 3D-tulostimesta.

Koko Lambo-kopiota ei ole tietysti voitu printata muovista. Runkorakenne ja esimerkiksi ovien sisäosat on valmistettu metallista, ja moottorikin on suoraa lainaa vuoden 2003 Chevrolet Corvettesta. 5,7-litraista LS1-alumiinikasia on piristetty vielä kahdella turbolla, ja koneeseen liitetty vaihdelaatikko on napattu Porsche 911:stä. Autoon on asennettu muutamia Lamborghinin alkuperäisosiakin, mutta kustannukset ovat tähän mennessä kohonneet vasta noin 18 000 euroon.

Aitoon Aventadoriin verrattuna replika ei ole tullut maksamaan juuri mitään, koska oikeasta Lambosta joutuisi pulittamaan uutena noin 330 000 euroa Atlantin toisella puolella. Kustannuksiin ei ole laskettu Backuksen ja hänen poikansa projektiin upottamia lukuisia työtunteja. He ovat yrittäneet käyttää joka päivä vähintään yhden tunnin projektinsa edistämiseksi, mutta auto on edelleen kesken. Laitteesta otettujen kuvien ja videoiden perusteella viimeistelyä tarvitaan vielä melkoisesti, jotta kukaan voisi luulla autoa aidoksi Lamboksi.

Suosittelemme


Tämä ei ole toisaalta Backuksen tavoitteenakaan. Kaikkia korinosia on nimittäin muokattu hieman alkuperäiseen verrattuna, jotta kopiointisyytteitä ei syntyisi. Valmiiseen autoon ei aiota myöskään kiinnittää Lamborghinin merkkejä hankaluuksien välttämiseksi superautovalmistajan kanssa. Backus ei suunnittele myyvänsä autoa tai sen valmistuksessa käytettyjä työkaluja, mutta hän haluaa kuitenkin pelata varman päälle replikansa kanssa.



Lue lisää