Tässä on todellinen supervolkkari – APR irrottaa Golf R:n kaksilitraisesta turbokoneesta yli 540 heppaa

Las Vegasissa parhaillaan käynnissä olevassa SEMA Show’ssa nähdään myös rakenneltuja euroautoja. Yksi niistä on Volkswageneiden ja Audien virittämiseen erikoistuneen APR:n luomus nykyisen Golf R:n pohjalta. Golf RLMS:ksi nimetyn show-auton kehittäminen on vienyt yli puolitoista vuotta, eli tässä Volkkarissa juuri mikään ei ole enää vakiotasolla. Auton kaksilitrainen turbokone on esimerkiksi saanut APR:n Stage III+ -tasoa edustavan virityssarjan, joka on nostanut teholukeman aivan uusille sataluvuille.

Vakiona noin 300 heppaa tuottava mylly on saanut peräti 247 lisäpollea, eli kokonaisteho kirjataan nyt komeasti 543 hevosvoiman lukemaan. Suunnilleen Golf GTI Performancen voimavaroja vastaavan tehonlisäyksen taustalla piilee mm. uusi Borg Warnerin turboahdin, joka on twin scroll -tyyppiä. Vääntökin on pompannut 642 newtonmetriin, ja turboviive on kuulemma saatu minimoitua samalla.

Auto on saanut uuden turbon lisäksi mm. Stage III+ -tasolle sovitetun moottorinohjaussoftan sekä päivitetyt bensansuuttimet ja uuden bensapumpun. APR on lisäksi asentanut luomukseensa esimerkiksi hiilikuituisen ilmanoton, uuden välijäähdyttimen ja kisatyylisen downpipen. Vaiva ei ole mennyt hukkaan, koska auton suorituskyky on kohentunut huimasti tällä reseptillä. Varttimailin pitäisi nyt sujua kymmenessä sekunnissa, ja kiihdytys paikaltaan 225 km/h:n nopeuteen vie peräti 15 sekuntia vähemmän kuin vakiokuntoisella Ärrällä.

APR:n show-auto on ulkoisestikin kaikkea muuta kuin vakio. Golfin alla pyörivät räätälintyönä tehdyt kaksiosaiset vanteet, jotka on kietaistu Toyon renkaille. Korisarja on saanut puolestaan inspiraationsa VW:n TCR-sarjan rata-autoista, ja lokasuojia koristavat muhkeat levitykset. Autossa on myös aggressiivisen näköinen etusplitteri ja säädettävä takasiipi, joka kohentaa downforcea suurissa nopeuksissa. Ajettavuutta on puolestaan optimoitu mm. kisatyylisillä coilovereilla ja kallistuksenvakaajilla.

Sisustakin edustaa kisahenkeä turvakaarten, kuppipenkkien ja OMP:n monipistevöiden myötä. Lisäksi auto on saanut mm. vaahtosammuttimen, ja soundeista huolehtii APR:n räätälintyönä tekemä putkisto. Rataleluksikin sopiva Golf RLMS kiertää SEMA Show’n jälkeen ympäri USA:ta APR:n esittelyautona.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat