Tässä on Teslan päihittävä, Euroopan nopein katulaillinen sähköauto

Kolmen vuoden projektin aikana 40-vuotiaasta Enfield 8000 sähköautosta on kasvanut Teslan ennätyksen murskaava kiihdytysauto. Ennätystä lähti tavoittelemaan itse Fifth Gear -sarjasta tuttu juontaja Jonny Smith, joka on myös projektin isä.

Paluu tulevaisuudesta -elokuvan ja projektin sponsorin Adrian Fluxin mukaan lempinimensä saanut Flux Capacitor tempaisi FIA European Finals -kisassa 10,84 sekunnin lukemat varttimailille, loppunopeuden ollessa 194,7 km/h. Teslan ennätys 11,5 sekuntia putosi taululla sähköautojen kakkoseksi.

enfield-8000-electric-3

“En voi vieläkään uskoa mihin tämä pikkuauto pystyy, mutta tämä pikku paperi kädessäni ei valehtele! Olin tästä ennätyksestä niin onnessani, että suutelin tiimini jäsentä Nick Farrowta.”, kertoi Jonny ennätyksen jälkeen.

Enfield 8000 sähköauto kehitettiin 70-luvulla öljykriisin aikoihin kaupunkiautoksi. Tässä 2,8 metrisessä autossa oli alunperin vain 6 kilowattia tehoa, mikä vastaa suunnilleen kahdeksaa hevosvoimaa. Nykyisin auton teho on 600 kilowattia, mikä vastaa yli 800 hevosvoimaa.

Ennen ennätysajoa auton oli todistettava olevan maantiekelpoinen ja tämä tapahtui perinteisesti ajamalla 25 mailin lenkki pitkin Northantin maaseututeitä. “Se ei ole mikään temppu normaalille autolle, mutta näiden pelien ja täysiveristen kiihdytysautojen välillä on hiuksen hieno raja.”, tokaisee Jonny.

Ennätysajossa oli rinnalla 2000 hevosvoimainen Nissan GT-R, jolle ikävä kyllä Flux Capacitorilla ei ollu jakoa. Alla olevassa ennätysvideossa ajo näyttää “Godzillan” rinnalla jopa hitaalta, mutta lähes 200km/h:n loppunopeus 2,8 metriselle sähköautolle on kaikkea muuta kuin hidasta.

Suosittelemme

enfield-8000-electric-2

Flux Capacitor – ennätysvideo:

Lue lisää