Tässä on Renaultin yllätysuutuus Geneven autonäyttelyyn

Kevään suurin autonäyttely järjestetään tuttuun tyyliin Sveitsin maaperällä Genevessä. Näyttely avaa ovensa ensi viikolla, ja siellä esiteltävistä uutuusmalleista putkahtelee ennakkotietoja ja -kuvia kuin sieniä sateella. Monista uutuuksista on tiedetty jo pitkään mm. virallisten tiiserikuvien avulla, että ne saavat ensi-iltansa juuri Genevessä, mutta joukkoon mahtuu myös yllätyksiä. Yksi niistä on tuore Renault Scenic, josta ranskalaismerkki julkisti juuri ensimmäiset kuvat.

Uuden Meganen farmarimallia tiedettiin odotella Geneveen, mutta samalta pohjalta tehdyn tilaversion esitteleminen jo nyt on iloinen yllätys. Tila-autojen myynti on viime vuosina jäänyt Euroopassakin pahasti katumaastureiden sekä crossovereiden jalkoihin, ja valmistajat reagoivat asiaan eri tavalla. Jotkin tilamallit eivät ole saamassa lainkaan seuraajia, kun taas toisista tila-autoista tehdään entistä crossover-maisempia olemukseltaan. Renault on jo käyttänyt tätä keinoa uuden Espacen suhteen, ja nyt pykälää pienempi Scenic seuraa perässä.

Uutuusmalli näyttää nykyiseen Sceniciin verrattuna suorastaan urheilulliselta. Auto on madaltunut huomattavasti, ja nokka erottuu uuden Espacen tyyliin entistä selvemmin muusta korista. Sivuikkunalinjan alareunassa on jännä taite, joka tekee muotoilusta leikittelevämpää kuin isoveljessä. Nokan linjoissa on myös yhteneväisyyksiä pienempään Captur-katumaasturiin, ja etuvaloumpioissa on Renaultin uudeksi tunnusmerkiksi nousseet C-kirjaimen muotoiset päiväajovaloledit. Malliston huippuversioissa ajovaloina toimivat täysledit.

Uusi Scenic pohjautuu samalle CMF-C-nimiselle pohjalevylle, jota käytetään tuoreessa Meganessa. Myös moottorivalikoima on lainattu kompaktiluokan sisarmallista. Tämä tarkoittaa bensapuolella ainakin 1,2-litraista turbonelosta ja dieseleiden osalta 1,5- sekä 1,6-litraisten dCi-koneiden käyttöä. Valikoima saattaa myöhemmin täydentyä myös dieselhybridillä, mutta se on vasta huhujen asteella. Renault ei ole vielä julkistanut uutuusmallin teknisiä tietoja, joten lopullisia faktoja saadaan odotella ensi viikkoon.

Monissa uusissa Renaulteissa käytetään nelipyöräohjausta, ja tämä tekniikka löytyy myös tuoreen Meganen sekä auton Grandtour-farkkumallin GT-versiosta. Tekniikan osalta mikään ei siis estäisi nelipyöräohjauksen tarjoamista myös Sceniciin, mutta tämäkin asia selviää vasta virallisten tietojen tultua julkisuuteen. Tilaversion kojelauta lienee lähes sama kuin Meganessa, ja huippuversioihin tulee ranskalaismerkin viimeisin tietoviihdejärjestelmä. Se tunnetaan R-Link 2 -nimellä, ja systeemiä käytetään 8,7-tuumaisen kosketusnäytön avulla. Tila-autossa tärkeintä lienevät kuitenkin väljät tilat, joihin päästään tutustumaan ensi viikolla Geneven näyttelyssä. Toivottavasti Scenicin avaruutta ei ole uhrattu liiaksi entistä matalamman muotoilun alttarilla.

Scenic_2

Aihepiirin uusimmat

Vippaa mulle Viitonen – Renaultin pikkuautoklassikko syntyy uudelleen sähköautona

Renault esitteli kolmisen vuotta sitten konseptin täyssähköisestä retrotyylisestä 5:stä. Tutkielma sai sen verran positiivisen vastaanoton, että tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä ensi-iltansa saava tuotantomalli näyttää lähes identtiseltä konseptiauton kanssa.

Käytettyjen autojen hinnat lähestyvät Yhdysvalloissa jo pandemiaa edeltänyttä tasoa

Käytettyjen autojen markkinat ovat Yhdysvalloissa vahvassa syöksykierteessä, sillä hinnat ovat jatkaneet jyrkkää laskuaan vuoden 2024 alkupuolella. Yleinen hintataso ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa tavallista suuremman kysynnän vuoksi.

Tässä on VW-konsernin ensimmäinen täyssähköinen hot hatch – Cupra Born VZ tarjoilee yli 320 hevosvoimaa

Cupra Born on asemoitu Volkswagen ID.3:n sporttisemmaksi sisarmalliksi, mutta hot hatchin statukseen sähköauton voimavarat eivät ole vielä riittäneet. Asian pitäisi muuttua nyt esitellyn VZ:n myötä.

Talvitestissä Citroën C5 X

Citroën C5 X:n talvitesti piti sisällään 1500 kilometriä matka- ja nurkka-ajoa, talvisään eri olomuodoissa nollakelistä lähes 30 pakkasasteeseen.

Tyyliniekan uusimmat