Tässä on Porschen ensimmäinen farmarimalli

Vaikka Porsche tunnetaankin ennen kaikkea urheiluautovalmistajana, valtaosa sen myymistä autoista on nykyään katumaastureita. Myös iso neliovinen luksusmalli Panamera on käynyt kaupaksi varsin mukavasti. Kun nykyistä Panameraa suunniteltiin, Porschen silloinen pomo Wendelin Wiedeking halusi auton takapenkillekin mukavasti pääntilaa. Niinpä kattolinjasta tuli vähemmän sulava, vaikka auton pitäisi oikeastaan olla neliovinen coupé.

Porsche esitteli reilut kolme vuotta sitten herkullisen näköisen konseptiauton ennen nyky-Panameran faceliftiä. Sport Turismo -nimisen konseptin tekniikka enteili facelift-mallia, mutta ulkonäössä oli jotakin aivan uutta. Kyömyperäisestä Panamerasta oli nimittäin saatu tehtyä todella sulavan näköinen sporttifarkku. Porsche kertoi tuolloin, että farkkuversiota ei nähtäisi enää nykyisen Panameran pohjalta, mutta seuraajamallin osalta se oli vahvassa harkinnassa.

Porsche_2

Mercedeksen CLS oli ensimmäinen moderni neliovinen coupé, ja tähtimerkki ehti ensimmäisenä apajille myös erityisen sulavalinjaisen sporttifarmarin suhteen. CLS:n Shooting Brake -farkku ei ole ollut kuitenkaan tarpeeksi suosittu, joten sellaista ei enää nähdä seuraavan sukupolven CLS:n pohjalta. Tämä ei ole hillinnyt Porschen intoa oman sporttifarkkunsa kehittämisessä, ja ensimmäiset kuvat auton naamioidusta prototyypistä putkahtivat nyt julkisuuteen. Kuvista näkee, että taannoinen Sport Turismo -konseptiauto on selvästi toiminut Panameran urheilufarmarimallin innoittajana.

Sporttifarkku muistuttaa muuten pitkälti tavallisen Panameran naamioituja testiprototyyppejä, mutta katto on luonnollisesti pidempi, C-pilarit paksummat ja takalasi pystympi. Tästä huolimatta perinteinen farmarityyli on autosta kaukana. Myös normaalin Panameran muotoilun pitäisi sulavoitua huomattavasti sukupolvenvaihdoksessa, mutta sporttifarkusta saattaa tulla malliston todellinen katseenkääntäjä, jos siitä saadaan puoliksikaan yhtä houkuttelevan näköinen kuin taannoisesta Sport Turismo -tutkielmasta.

Uusi Panamera esitellään todennäköisesti lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä, ja farkkuversio seuraa perässä vuonna 2017. Autot pohjautuvat täysin uudelle MSB-perusrakenteelle, jossa käytetään suurlujuusteräksen, alumiinin ja muiden kevyiden materiaalien sekoitusta painon pienentämiseksi. Uuteen Panameraan tulee nykymallista tuttuja V6- sekä V8-moottoreita, ja myös hybridi on tuttuun tyyliin luvassa. Kojelauta on paljon nykymallia selkeämpi, ja nappien määrää on vähennetty kapasitiivisen kosketusnäytön avulla. Lisäksi vaihteisto osaa ennakoida toimintaansa nopeusrajoitus- ja maastotietojen avulla, mikä pienentää kulutusta.

Suosittelemme

Porsche_3

Kuvat: auto motor und sport

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat