Tässä on maailman nopein luodinkestävä auto ja sen merkki on Tesla

Armormax teki Tesla Model P100D:stä luodinkestävän.

Kansainvälinen autojen panssarointiin erikoistunut yritys, Armormax, on tehnyt huippunopeasta Tesla Model S P100D-sähköautosta panssaroidun version.

Panssaroitu Tesla tarjoaa kyyditettäville luodinkestävää suojaa pitämättä itsestään meteliä. Nykyaikaisilla materiaaleilla tehty panssarointi on kasvattanut auton painoa vain noin 250 kiloa, mikä tarkoittaa vain noin kymmenen prosentin painon lisäystä. Armormaxin mukaan panssarointina on käytetty raskaiden metallilevyjen sijaan synteettisistä kuiduista laminoituja panssarilevyjä. Kyseessä lienee joku Kevlarin tapainen materiaali, mitä käytetään esimerkiksi luotiliiveissä.

Panssaroidun version kiihdytyslukemat eivät ole tiedossa, mutta panssaroimaton P100D-malli kiihtyy noin 2,5 sekunnissa 0-100 km/h, ja uskomme, että kymmenen prosentin painon nousu ei vaikuta siihen dramaattisesti. Luodinkestävä Tesla tarjoaa luokkien B4-, B5- ja B6-suojauksen, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että sen panssarointi pysäyttää tehokkaiden käsiaseiden ja kiväärien luodit. Kuvan auto on Armormaxin mukaan Lähi-idässä vaikuttavan liikemiehen tilaama.

 

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat