Tässä on maailman nopein luodinkestävä auto ja sen merkki on Tesla

Armormax teki Tesla Model P100D:stä luodinkestävän.

Kansainvälinen autojen panssarointiin erikoistunut yritys, Armormax, on tehnyt huippunopeasta Tesla Model S P100D-sähköautosta panssaroidun version.

Panssaroitu Tesla tarjoaa kyyditettäville luodinkestävää suojaa pitämättä itsestään meteliä. Nykyaikaisilla materiaaleilla tehty panssarointi on kasvattanut auton painoa vain noin 250 kiloa, mikä tarkoittaa vain noin kymmenen prosentin painon lisäystä. Armormaxin mukaan panssarointina on käytetty raskaiden metallilevyjen sijaan synteettisistä kuiduista laminoituja panssarilevyjä. Kyseessä lienee joku Kevlarin tapainen materiaali, mitä käytetään esimerkiksi luotiliiveissä.

Panssaroidun version kiihdytyslukemat eivät ole tiedossa, mutta panssaroimaton P100D-malli kiihtyy noin 2,5 sekunnissa 0-100 km/h, ja uskomme, että kymmenen prosentin painon nousu ei vaikuta siihen dramaattisesti. Luodinkestävä Tesla tarjoaa luokkien B4-, B5- ja B6-suojauksen, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että sen panssarointi pysäyttää tehokkaiden käsiaseiden ja kiväärien luodit. Kuvan auto on Armormaxin mukaan Lähi-idässä vaikuttavan liikemiehen tilaama.

 

Lue lisää