Tässä on historian nopein avo-Audi – R8 Spyder V10 Plus poistaa hilseen 610 hepan voimin

Audi esitteli R8-superautonsa toisen sukupolven avoversion jo reilu vuosi sitten New Yorkin autonäyttelyssä. Spyderista on ollut kuitenkin tähän asti tarjolla vain ”tavallinen” V10-malli, kun taas umpikattoista coupéa on saanut alusta asti myös vieläkin tulisempana Plus-versiona. Nyt tämä puute korjattiin, kun Ingolstadtin rinkulamerkki julkaisi ensimmäiset kuvat ja tiedot upouudesta R8 Spyder V10 Plusista.

Se on Audin omien sanojen mukaan merkin historian nopein avoauto. Sanoille löytyy katetta, koska katotonta superautoa vauhdittaa Ingolstadtin tehokkain sarjatuotantomoottori. Kone on perinteiseen tyyliin vapaasti hengittävä, ja 610 huipputeho irtoaa korkeilla kierroksilla mahtavien soundien saattamana. Vääntölukema on sen sijaan nykysuperautolle varsin vaatimattomat 560 newtonia, mikä kertoo ahtimien puuttumisesta.

Kulkupuoli on silti enemmän kuin kunnossa. Super-Audi irtoaa viivalta satasen nopeuteen vain 3,3 sekunnissa, eli se on tässä suhteessa 0,3 sekuntia nopeampi kuin perus-V10. Huippunopeus on puolestaan kasvanut 10 km/h:n verran 328:n lukemaan, joten hilse irtoaa päästä takuuvarmasti. Parantuneet suoritusarvot eivät johdu pelkästään 70 hevosvoimalla kasvaneesta tehosta, vaan auto on myös keventynyt 25 kilolla normaaliversioon nähden. Kuivapainoksi kerrotaan avomalliselle nelivetoiselle superautolle varsin kunnioitettavat 1587 kiloa.

Audin uutuuteen saa haluttaessa tuoreen myrkynvihreän värin, jolle antrasiitinharmaat osat luovat kontrastia. Promokuvien auton sisusta on mustaa nappanahkaa, ja vihreä ulkoväri toistuu samansävyisissä tikkauksissa. Vakiovarustelista on varsin kattava, ja standardiherkkuihin kuuluvat mm. hiilikuitukeraamiset jarrut, kuppimaiset penkit, erityisen keveät taotut vanteet sekä 12,3-tuumainen virtuaalimittaristo.

Suosittelemme

Auton voi tilata joissakin maissa vaikka heti, ja Saksassa siitä pyydetään muodollinen 207 500 euron summa. Suomessa tähän päälle lätkäistään vielä autovero, joka ei ole ihan pieni vapaasti hengittävän V10:n tapauksessa. Ensimmäiset onnelliset ostajat saavat R8 Spyderin superversionsa vielä loppukesän aikana. Jos lompakko ei veny ihan näihin ulottuvuuksiin, R8:sta on tulossa huhujen mukaan myös tuplaturbo-V6:lla vauhditettu aloitusmalli. Sekään ei ole halpa, mutta superautojen luokassa V6-R8 voisi olla suorastaan edullinen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat