Tässä on ensimmäinen kuva Volvon seuraavasta katumaasturista – uusi XC60 on Geneven kuumimpia uutuuksia

Volvo on panostanut viime aikoina entistä harvempiin autonäyttelyihin, kun resursseja on haluttu suunnata kohdistetummin myös muihin markkinointikeinoihin. Kiinalaisen Geelyn omistuksessa oleva ruotsalaismerkki on silti edelleen paikalla muutamissa kansainvälisissä näyttelyissä, joihin kuuluu pian ovensa avaava Geneven autoshow.

Volvon nykyinen nousukiito käynnistyi jättisuosioon nousseesta isosta XC90-katumaasturista, ja nyt uudistumisvuorossa on pykälää pienempi XC60. Tämänhetkinen XC60 edustaa vielä Volvon entistä pehmeänpyöreää muotoilulinjaa, jota on haukuttu myös vanilla designiksi. Seuraaja noudattaa sen sijaan nykyisen päämuotoilijan, eli saksalaisen Thomas Ingenlathin ideoimaa terävämpää linjaa.

Toisen sukupolven XC60:n naamioituja testiprototyyppejä on bongattu jo pitkään salavalokuvaajien linsseihin, ja nyt Volvo julkaisi uutuudestaan ensimmäisen virallisen tiiserikuvan. Otoksesta näkyy vain osa auton nokasta, mutta entistä jyhkeämpi tyyli tulee kyllä selväksi. Kulmikas maski on hyvin samantyylinen kuin XC90:ssä, ja sama koskee myös T:n muotoisilla päiväajovaloilla varustettuja etu-umpioita. Thorin vasaraksi nimetty valonauha antaa uutuudelle sukunäköä, mutta nyt valot ulottuvat maskiin asti hieman samaan tyyliin kuin uusissa Bemareissa.

Muu muotoilu on vielä hämärän peitossa, mutta tyyli on salavalovien perusteella hieman sporttisempaa ja linjakkaampaa kuin isoveljessään. XC60 on XC90:n, S90:n ja V90:n jälkeen neljäs uusi Volvo, joka tehdään modulaariselle SPA-perusrakenteelle. Voimanlähteetkin ovat muista nyky-Volvoista tuttuja ahdettuja kaksilitraisia turbobensoja sekä -dieseleitä, ja hybridiversiokin tulee varmasti tarjolle. Lisäksi XC60:stä saatetaan nähdä myöhemmin jopa puhdas sähkömalli ja kolmipyttyisellä koneella vauhditettu versio.

Ruotsalaiset ovat jo vahvistaneet, että XC60:ssä nähdään merkin nykyisen sisustailmeen seuraava kehitysversio. Tietoviihdejärjestelmä on 90-sarjan autoista tuttu Sensus Connected Touch, jota kuitenkin hienosäädetään uuden sisätyylin mukaisesti. Volvon uusi katumaasturi nähdään koko komeudessaan 5.3. juuri Geneven autonäyttelyn aattona.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat