Tässä on Dubain poliisin uusin hankinta – hyperautot saavat seuraa sähköisestä laatikosta pyörillä

Jos satut olemaan super- tai hyperautoista kiinnostunut poliisi, maailman paras työpaikka löytyisi todennäköisesti Arabiemiraattien Dubaista. Minkään muun maan poliisivoimilla ei nimittäin ole vastaavaa kokoelmaa maailman kalleimpia tai tehokkaimpia urheiluautoja. Kalustoon kuuluvat mm. hybridihyperautojen ”pyhään kolminaisuuteen” lukeutuva Porsche 918 Spyder, maailman nopeimman sarjavalmisteisen auton valtikkaa pitkään kantanut Bugatti Veyron sekä superharvinainen Aston Martin One-77.

Hieman maanläheisempää tasoa edustavat puolestaan mm. Roushin tuunaama Ford Mustang, Lamborghini Aventador, Audi R8 ja kaupunkikäyttöön optimoitu pikkuruinen Renault Twizy. Viimeksi mainittu osoittaa, että Dubain poliisi on kiinnostunut teholukemilla mahtailevien hyperautojen lisäksi myös paikallisesti päästöttömistä sähkömenopeleistä. Tämä linja saa jatkoa parin vuoden päästä, koska maan lainvartijat ilmoittivat nyt tilanneensa viime viikolla esitellyn Tesla Cybertruckin.

Dubain poliisi julkaisi pari päivää sitten kuvan, jossa kulmikkaaseen sähkölava-autoon on tietokoneella lisätty maan poliisivoimien vihreät tunnukset ja pari muuta logoa. Lainvartijat kertoivat Twitterissä saavansa Cybertruckinsa jo ensi vuonna, mutta tämä ei valitettavasti ole mahdollista. Perus- ja keskitason toimintamatkan tarjoavien mallien tuotanto alkaa nimittäin parhaimmillaan vasta vuoden 2021 loppupuolella, ja lippulaivana toimiva kolmimoottorinen versio tulee Teslan mukaan valmistukseen vuotta myöhemmin.

Dubain poliisin johtoon kuuluva Abdullah Khalifa Al Marri kertoi Arabian Business -julkaisulle, että Cybetruckia aiotaan käyttää partioautona sellaisilla alueilla, joilla on paljon turisteja. Kirveellä veistetyn näköinen pick-up on kuin suoraan 1980-luvun tieteisleffasta repäisty tulevaisuuden visio, joten huomiota auto ainakin varmasti herättää. Dubain poliisi ei vielä kertonut, mihin Cybertruckin versioon he ovat päätyneet. Kaiken todennäköisyyden perusteella kyseessä lienee kolmimoottorinen huippumalli, joka kiihtyy 2,9 sekunnissa 60 mailin tuntinopeuteen (96 km/h) ja tarjoaa parhaimmillaan noin 800 kilometrin toimintasäteen.

Auton veroton hinta on noin 70 000 dollaria, mutta se ei liene mikään ongelma Arabiemiraattien pikkuvaltiolle. Dubain poliisi ei kuitenkaan satsaa jatkossakaan pelkkiin sähköautoihin, vaan poliisin käyttöön on kuulemma tilattu myös vanhan koulukunnan mukaisella tuplaturbokasilla ryyditetty Mercedes-AMG GT 63 S. Teslan Cybertruckista on tehty jo noin 250 000 ennakkotilausta viikon aikana auton esittelystä, mutta tälle listalle pääsee vain 100 dollarin panttimaksulla, jonka saa myöhemmin haluttaessa takaisin.

Lue lisää