Tässä on avokattoinen BMW M2, jollaista tehdas ei suostu tekemään

BMW M2 on viimeisin lisä merkin maineikkaaseen M-mallistoon. Edullisin ja pienin M-auto on kerännyt kovasti kehuja tarjoamastaan ajamisen hauskuudesta, joka palauttaa mieliin mm. ensimmäisen M3:n kultaiselta 1980-luvulta. Nykyiset isommat Ämmät eivät enää tarjoa vastaavaa alkukantaista ajamisen iloa, mikä on nostanut M2:n haluttavuutta.

Baijerilaismerkki haluaa painottaa nimenomaan tätä puolta autossa, ja niinpä siitä on tarjolla ainoastaan umpikattoinen coupé-versio. Se on tietysti paras valinta ratahupia varten, mutta jotkut asiakkaat voisivat silti kaivata tuulen tuiverrusta hiuksiinsa. Sitä ei ole kuitenkaan luvassa tehtaalta, koska painavampi ja koriltaan vetelämpi avoversio sotisi M2:n perusideologiaa vastaan.

bmw

Sveitsiläinen Dähler-virityspaja on silti löytänyt tästä oman markkinarakonsa, ja niinpä se esitteli nyt oman tulkintansa M2 Cabriosta. Auto on tehty tavallisen 2-sarjan avoversion koriin, johon on lisätty kaikki M2:n osat ekstrapulleita lokasuojia myöten. Myös moottori ja alustarakenteet on vaihdettu M2:n vastaaviin, mutta koneesta on kutiteltu vielä enemmän tehoa.

bmw_4

Dähler tarjoaa nimittäin autoon kahta viritystasoa, joista ensimmäinen nostaa 370 hevosvoiman vakiotehon 408 polleen. Vääntö kasvaa tällä Stage 1 -paketilla muhkeaan 580 newtonin lukemaan. Stage 2 pistää vielä paremmaksi, ja sen luvuiksi ilmoitetaan komeat 425 heppaa ja 610 newtonmetriä. Auton pitäisi kiihtyä molemmilla virityspaketeilla noin neljässä sekunnissa nollasta sataan, ja Stage 2- tasoinen auto yltää tasan 300 km/h:n huippunopeuteen. Jos tämäkään ei riitä, Dähler asentaa avotykkiinsä M4:stä peräisin olevan tuplaturbokoneen.

Suosittelemme

bmw_2

Voima pidetään aisoissa säädettävän alustan ja isojen jarrujen ansiosta. Etusatulat ovat peräti kahdeksanmäntäiset, ja vanteetkin ovat varsin massiivista mallia. Lisäksi autossa on mm. etupuskurin alle asennettu lisälippa, sporttiputkisto, M Performancen ratti ja alumiinipolkimet.

bmw_5

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat