Tässä C-luokan Mersussa on enemmän tehoa kuin S 65 AMG:ssä – Väth taikoo C 63:sta 700 heppaa

C-luokan Mersujen pellin alta löytyy useimmiten taloudellinen diesel- tai bensanelonen, mutta valikoiman toisesta päästä löytyy sporttisempaankin makuun sopivia malleja. Mercedeksen hovivirittäjä AMG tarjoaa C-luokan pohjalta sekä ”tavallista” C 63:a että vieläkin tehokkaampaa C 63 S:ää. Molemmissa hyödynnetään nelilitraista tuplaturbokasia, mutta myllystä irtoaa Ässässä peräti 510 hevosvoimaa perusversion 476 hepan sijasta.

Skaala ei kuitenkaan pääty tähän, koska AMG:n tupla-ahdetussa veekasissa on erittäin hyvä virityspotentiaali. Tällä kertaa moottoriin on iskenyt kyntensä saksalainen Väth, joka on erikoistunut Mersujen tuunaamiseen jo usean vuosikymmenen ajan. Väth tarjoaa C 63 S:ään V63RS:ksi nimettyä pakettia, joka maksaa lähes 13 000 euroa ilman veroja. Rahoille saa kuitenkin vastinetta, koska virityssarja kattaa uudet turboahtimet ja downpipet sekä päivitetyt öljynjäähdyttimet niin koneelle kuin seitsemänpykäläiselle automaattivaihteistollekin. Lopputuloksena saadaan tasan 700 heppaa, mikä on huomattavasti enemmän kuin AMG:n V12-koneisessa S 65 -huippumallissa.

190 hevosvoimalla kasvanut teho ei ole siis syntynyt tyhjästä, ja maksimivääntö on puolestaan pompsahtanut 900 newtonmetrin lukemaan vakiosta 700 newtonista. Auto on kuitenkin edelleen takavetoinen, joten pidon kanssa riittää haasteita. Väth on silti saanut luomuksensa kiihtymään nollasta sataan 3,3 sekunnissa, mikä on 0,6 sekuntia vakio-coupéa nopeammin. Huippunopeus on vieläkin komeampaa luettavaa, koska sitä riittää yli 340 km/h:n verran. Vakiokuntoinen C 63 S ei yllä edes lisävarusteisella AMG Driver’s Packagella kuin 290 km/h:n vauhtiin sähköisen rajoittimen vuoksi.

Lisäsoundia saadaan puolestaan räätälintyönä tehdystä putkistosta, jonka äänimaailmaa kuvaillaan ainutlaatuiseksi. Siitä pitää pulittaa 3440 euroa, ja lisäksi tarjolla on isommilla 390-millisillä levyillä varustetut jarrut 3900 euron hintaan. Alustaa voidaan puolestaan madaltaa jopa neljällä sentillä, ja tämä muutos ei maksa kuin 690 euroa. Viritys voidaan viimeistellä näyttävillä 20-tuumaisilla vanteilla, jotka ovat vakiota kevyemmät. Ne vaativat kuitenkin vielä erityisen sovitesarjan.

Suosittelemme

Sisustassa voidaan puolestaan nostaa nopeusmittarin skaalaa 360 km/h:n lukemaan, mutta tämäkin toimenpide kustantaa yli 2100 euroa. Halvemmalla pääsee tyytymällä paksuihin kangasmattoihin, joita koristaa Väthin logo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Tyyliniekan uusimmat