Täsmäisku Teslaa kohtaan – Polestarin tulevat uutuudet ovat parhaillaan talvitesteissä

Kiinalais-ruotsalaisen Polestarin mallisto on vielä hyvin suppea, mutta lisää vaihtoehtoja on luvassa jo pian. Merkin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath julkaisi nyt tiiserikuvan Polestarin uutuuksista talvitestien tuoksinassa.

Kuvassa näkyvistä sähköautoista suurin uutuusarvo lienee Polestar 4:llä, joka on tähän asti onnistunut välttämään salavalokuvaajia varsin kiitettävästi. Ingenlathin julkaisemassa kuvassa auton sivuprofiili näkyy kuitenkin jo hyvin. Polestar 4 on pienempi ja sulavalinjaisemman oloinen kuin Polestar 3, joka on jo lanseerattu julkisuuteen.

Kuva: Polestar

Nelonenkin on lievästi crossover-henkinen auto, jossa on coupé-tyylisen viisto kattolinja ja sähkötekniikan mahdollistama melko lyhyt nokka. Korinylitykset vaikuttavat varsin napakoilta ja akseliväli pitkältä, mikä lupailee väljiä jalkatiloja takapenkkiläisille. Takavalot kulkevat ylhäällä perän jättökulmaa pitkin, ja ne on yhdistetty toisiinsa nykytrendien mukaisella ledinauhalla. Trendikkäiden muotoilukikkojen kategoriaan kuuluvat myös korin pintaan upotetut ovenkahvat.

Kuva: Polestar

4:n tekniikasta ei ole vielä tietoa, mutta se lienee samaa perua kuin pykälää suuremmassa 3:ssa. Vielä tämän vuoden aikana markkinoille lanseerattavassa Kolmosessa on parhaimmillaan 610 kilometrin toimintasäde WLTP-standardin mukaan mitattuna. Akkupaketin kapasiteetti on puolestaan 111 kWh, ja kahdesta sähkömoottorista koostuva nelivetoinen voimalinja tuottaa 489 hevosvoiman huipputehon ja 840 newtonmetrin maksimiväännön. Lisävarustelistalta löytyvän Performance Packin myötä lukemat kasvavat vielä 517 heppaan ja 910 newtoniin.

Kuva: Polestar

Kolmas kuvassa näkyvä uutuusmalli on Polestar 5, joka toimii Precept-konseptin tuotantoversiona. Kuten kuvastakin näkyy, auto on muotoilua myöten varsinainen täsmäisku Tesla Model S:ää kohtaan. Vitonen tehdään alumiinirakenteen varaan, ja sähköjärjestelmä on 800-volttinen. Liukkaasti muotoiltu viistoperäkin on nelivetoinen molemmille akseleille sijoitettujen sähkömoottorien myötä. Tehotavoitteet ovat kunnianhimoiset, vaikka niillä ei vielä ylletä Tesla Model S Plaidin tasolle. 883 hevosvoiman ja 900 newtonmetrin myötä Polestar 5:lläkään ei kuitenkaan varmasti jää jalkoihin.

Kuva: Polestar
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat